12. kol 2011.

Prirodne maske za lice

Za sve tipove kože - Maska od bjelanceta
Kada je napravite, nanesite je i držite na licu 10 -15 min. Nakon toga se umijte mlakom vodom i nanesite kremu za lice.
Potrebno vam je:
• 2 bjelanceta
• 2 kašike čistog jogurta
Izmiješajte sastojke u zdjeli, nanesite masku na lice i ostavite da djeluje 5 min. Nakon toga isperite lice toplom vodom i nježno posušite peškirom. Ova maska je idealna za hidrataciju kože lica.


Za masnu kožu sklonu aknama - Maska od banana
• 1 zrela banana
• 1 supena kašika meda
• 1 narandža ili limun
Izmiješajte bananu i med, iscijedite nekoliko kapi limuna ili narandže. Nanesite masku na lice i ostavite je 15 min. Isperite mlakom vodom i nanesite kremu.


Za suhu kožu - Maska od avokada
• pola avokada
• četvrt šoljice meda
Izmiješajte satojke i nanesite ih na lice. Ova maska je odlična za hidrataciju suhe i izborane kože. Uvijek koristite zreo avokado.


Za zrelu kožu - Maska od šećera
Šećer je poželjniji za čišćenje pora, jer ne kida kožu kao sol. Kada se nakupe ljuspice stare kože važno je ukloniti, da bi ste očistili pore i da bi vaša koža izgledala ljepše.

Za ovu masku vam je potrebno:
• 2 supene kašike šećera
• 3 supene kašike vode
Izmiješajte šećer sa vodom da se on istopi. Nanesite masku na lice, i masirajte kružno. Isperite sa mlakom vodom, ili uzmite vlažni peškir i malo ga zagrijte u mikrovalnoj i obrišite lice.


Za osjetljivu kožu - Maska od zobenog brašna
Ova maska je idealna za osjetljivu, kožu izgorenu suncem ili iziritiranu na neki drugi način. Maska se može prilagoditi i za masnu i za suhu kožu: za masnu kožu samo dodajte u smjesu par kapi limunovog soka, a za suhu, dodajte par kašičica meda.
Potrebno vam je:
• 1 šolja jogurta
• pola šolje zobenog brašna
Izmiješajte sastojke i nanesite masku na lice, držite je 10-15 min. Isperite lice mlakom vodom ili opet uporijebite zagrijani peškir. Samo pazite da ne bude prevreo.
source:http://serbianforum.org/klub-za-zene/37410-prirodne-maske-za-lice-za-sve-tipove-koze.html

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.