25. 02. 2012.

Dopunska njega plave kose

Plava kosa opet je u modi, pokazalo se to i na nedavnim svjetskim celebrity događajima. No, plava kosa, a plavuše to najbolje znaju, zahtijeva i posebnu njegu, pogotovo ako nije prirodna pa je isušena bojama.
Za dnevnu njegu najbolje je odabrati proizvode sa zaštitnim filtrima koji vlasi štite od štetnog djelovanja UVA i UVB zraka te stvaraju na njima nevidljivi zaštitni film. Osim toga, takvi proizvodi obogaćeni su drugim sastojcima za njegu, poput biljnih ulja i vitamina, koji sprečavaju dehidraciju i hrane kosu ne čineći je teškom. Postoje u različitim formulacijama (gelovi, sprejevi, fluidi...) pa možete odabrati onu koja najviše odgovara vašoj kosi.
* Ulja: Nisu masna, imaju izrazito hranjivo djelovanje i stoga su idealna za suhu, dugu i oštećenu kosu (Tenin izbor: Čičkovo ulje Kozmetike Afrodita, s vitaminom E i esencijalnim uljima, koje sprečava prekomjerno ispadanje kose te njeguje i jača vlasište svih tipova kose).
* Fluidi i emulzije: Štite kosu i čine je mekšom zahvaljujući bogatstvu hranjivih i hidratantnih sastojaka. Prikladni su za sve tipove kose, a posebno za suhu i lomljivu.
* Gelovi: Odlični su za fiksiranje kratkih frizura i za neukrotivu kosu.

Na suncu
Nakon dana provedenog na suncu kosi je potrebna posebna njega proizvodima koji su obogaćeni hranjivim sastojcima hidratantnog i regenerativnog djelovanja. Navečer temeljito operite kosu kako biste iz nje uklonili znoj i tragove zaštitnih proizvoda koje ste koristili. U tu svrhu najbolje je upotrijebiti blage šampone koji nježno čiste kosu, hrane je, vlaže i čine mekom. Dovoljno je nanijeti malu količinu šampona, veličine oraha, nježno je utrljati u kosu, a zatim dobro isprati mlakom ili hladnom vodom. Vruću vodu izbjegavajte jer dodatno isušuje kosu.

Tri savjeta
* Kupite suho ulje koje će vašoj kosi dati novi sjaj. Odaberite ulje s visokim zaštitnim faktorom. Nedostatak sjaja može biti i posljedica tragova gela, laka ili šampona u kosi. Taj problem možete riješiti tako da u vodu (hladnu!) za posljednje ispiranje dodate dvije žlice octa. * Ne želite li izgubiti pigment vaše boje, ne izlažite se suncu mokre kose. * Da biste potaknuli cirkulaciju, svakodnevno malim kružnim pokretima masirajte vlasište.

Slavne plavuše
Da je plava boja kose opet u modi, potvrdilo se i na nedavnom filmskom festivalu u Veneciji te na ostalim zvjezdanim događajima. Od prirodnih plavuša zabljesnula je mlada glumica Scarlett Johansson, već dugo umjetna, ali vrlo uvjerljiva plavuša bila je Paris Hilton, baš kao i mlade zvijezde Jessica Simpson, Pink i Kate Bosworth, koja su jednostavno blistale. Nešto neuvjerljivija kao novopečena plavuša u Veneciji se pojavila Juliette Binoche, no zato su boje veteranki dobro obranile britanska glumica Helen Mirren i francuska diva Catherine Deneuve

izvori: www.serbianforum.org
Blic


Nema komentara:

Objavi komentar