21. 02. 2012.

Kako imati lijepu i zdravu kosu?

Oštećeni vrhovi mogu se popraviti, a dužim četkanjem kose može se postići njen sjaj? Brojni mitovi kruže oko kose, a sve to kako bi se postigla lijepa, sjajna i prije svega zdrava kosa. No, određeni ritualni, za koje vjerujete da koriste vašoj kosi, su zapravo štetni. Provjerite što je mit, a što istina? Peglanje ne šteti mojoj kosi Jedan od najčešćih sprava za uljepšavanje i izradu frizura je pegla, odnosno glačalo za kosu. Nažalost koliko god ga obožavamo, naša kosa ga mrzi. Peglanje kose izlaže je velikim stresom. Ako je moguće smanjite njeno korištenje na dva puta tjedno. 

Peglanje ne šteti mojoj kosi
Jedan od najčešćih sprava za uljepšavanje i izradu frizura je pegla, odnosno glačalo za kosu. Nažalost koliko god ga obožavamo, naša kosa ga mrzi. Peglanje kose izlaže je velikim stresom. Ako je moguće smanjite njeno korištenje na dva puta tjedno.

Ispucale vrhove mogu ublažiti
Nažalost jedini način da se riješite ispucalih vrhova na kosi je šišanje. Dobra vijest je da možete spriječiti njihov nastanak korištenjem preparate posebno kreiranih za vrhove.

Ako iščupam jednu sijedu dlaku više njih će narasti na njenom mjestu
Ovo apsolutno nije istina. Ako iščupate jednu sijedu na njenom mjestu neće nastati više njih. No, to nije dobar razlog da to činite. Jer čupanjem dlaka možete oštetiti korijen dlake.

Ako 100 puta svake večeri prođem četkom kroz kosu ona će biti sjajnija
Ovo je stari mit u kojeg mnoge žene i dalje vjeruju. Prije ćete oštetiti kosu nego joj podariti sjaj. Četkajte je onoliko dugo koliko vam je potrebno da više nije zamršena.

Šišanjem moja kosa raste brže
To bi bila odlična vijest jer bi mogli češće eksperimentirati s frizurama, no nažalost to je mit. Kosa nakon šišanja izgleda ljepša jer su joj odrezani oštećeni vrhovi, ali ona zbog toga neće rasti brže.

Potrebno je dva puta nanijeti šampon
Ovo je marketinški trik proizvođača preparata za kosu kako bi prije potrošili proizvode i s time ih više kupovali. Dovoljno je jednom nanijeti šampon na kosu i isprati ga.


izvor: www.yuforum.net
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar