21. 02. 2012.

Kako korigovati mane na licu?

Oslonite se na snagu nesavršenosti. Poigrajte se svojim nedostacima i pretvorite ih, uz pomoć 20 trikova, u zaštitni znak.

Ako od nedostatka učinite uporište svoga šarma, privuci ćete druge, ali sto je još važnije, to ce vam pomoći da se osjećate bolje sami sa sobom, bez pokušavanja da se ukalupite u stereotipne modele ljepote koji oduzimaju osobnost.
Ljepota, a posebno percepcija ljepote, odredjena je više ekspresivnošću lica nego savršenim crtama: cesto su zanimljivija ona lica koja odražavaju karakter osobe, čak i s ponekom manom, nego lica savršeno pravilnih crta iza kojih se možda krije nezanimljiva osoba.

Nepravilni zubi
Osmijeh s razmaknutim zubima može dati licu zanimljiv i seksi izgled. Šminkom treba naglasiti oči, a usne moraju izgledati što prirodnije, bez upadljivih ruževa, ali svakako nasmijane jer vas upravo osmijeh čini jedinstvenom.

Visoko i široko čelo
Ovakav tip čela, koji se u narodu smatra znakom inteligencije, ne može se ubrojiti u nedostatke: u stvari, daje licu plemeniti izraz. Možete ga ostaviti otkriveno i tako ga naglasiti ili ga pokriti šiškama. Da biste smanjili širinu, dovoljno je malo osjenčati čelo sa svake strane.

Izražen nos može biti element koji daje licu izuzetnu osobnost, dakle zašto ga ispravljati? Nos ima velik utjecaj na sklad lica. Ako je izražen, bolje je pokušati ublažiti dojam kako bi vaše lice izgledalo skladnije. U svakom slučaju, ne preporučuju se korekcije sjenčanjem postignutim pomoću pudera različitih nijansi.
Obrve ne smijete stanjivati niti raditi prevelik razmak medju njima: upravo suprotno. Boju nosa treba nastojati što više uskladiti s ostatkom lica: prikrivajući eventualne mrlje ili crvenilo ili ga pak lagano posvijetliti.
Podizanjem linije obrva stvara se otvoreniji dojam lica. Osim toga, šminka na očima treba biti naglašena. Poseban naglasak treba staviti na vanjske krajeve očiju: nanesite tamno sjenilo na pregib kapka i lagano ga razvucite prema vanjskom rubu čime se oko izdužuje i stvara se dojam dubine.

Oči spuštenih krajeva
Osim sto se smatra nedostatkom, spuštenost vanjskih rubova očiju daje pogledu sjetan, ali ne i manje zanimljiv izgled. Drugačiji je problem spuštenost fiksnog dijela kapka koji pada preko donjeg pokretnog: u tom slučaju oči djeluju tužno i plačno.
Četkicom za nanošenje maskare uvijte trepavice podižući ih prema gore.
Možete intervenirati i tako da povučete crtu tušem za oči, ali da ne promijenite potpuno smjer linije oka.

Punašno lice okruglih obraza
Budući da asocira na djetinjstvo, možete naglasiti dječji dojam tako da prihvatite obraze u svoj njihovoj svježoj zaobljenosti i da olovkom za obrve nacrtate lažne pjegice na nosu.
Oči možete povećati, a usne ocrtati olovkom do uglova i zatim obojiti ružem jarke boje.

Kvadratno lice
Treba pratiti oštre uglove ili ih malo ublažiti. Obrve moraju biti guste i kvadratne, a pogled omekšan igrom svjetlijeg i tamnijeg sjenila. Usta moraju biti jasno ocrtana, namazana ružem u prirodnom tonu, rumenilo treba nanijeti na zonu izmedju vilice i jagodica: time se ublažava kvadratni oblik koji ostavlja preoštar dojam.

Izduženo lice
Šminkom treba naglasiti horizontalni smjer. Oći trebaju biti naglašene šminkom, posebno donji vanjski rubovi, kako bi se skratio izduženi dojam cjeline. Rumenilo treba razmazati, horizontalno, od ušiju prema sredini lica, usne ocrtati do rubova, a oči olovkom izdužiti prema sljepoočicama. Treba izbjegavati pudere tamnih tonova. Bolje je upotrijebiti svijetli puder i roskasto rumenilo. Ako izgledate previše blijedo, možete kupiti rumenilo jarke boje, cak crveno, i nanijeti ga velikim kistom po cijelom licu. To će licu dati zdrav, prirodan izgled.
Kosa može bit valovita ili ravna s pramenovima i rijetkim otvorenim šiškama.

Madeži
Nikada ih ne treba skrivati, naprotiv ako ih pokrijete puderom, možete ih naglasiti smedjom olovkom. Na isti način čak i od bubuljice možete napraviti mali madež.

Nečist ten
Za prikrivanje prištića, mrlja ili akna, na sredini lica polutvrdom olovkom tamnosmedje boje možete nacrtati lažne pjegice. Time se stvara dojam pjegavog lica, a male nepravilnosti gube se medju pjegicama.

Nisko i usko čelo
Kako biste povećali visinu čela, možete odabrati frizuru s vrlo kratkim šiškama. čelo možete povisiti i tako da depilirate sam rub kose ili ga posvijetlite izbjeljivačem za kosu.
Na taj način ćete ukloniti efekt sjene koja još umanjuje niži dojam čela.

Sitne oči
Treba ih naglasiti šminkom tako da u unutrašnji kut oka nanesete svijetlo sjenilo što će povećati i razdvojiti oči, zatim nešto tamniju boju sjenila na sredinu kapka i najtamniju na vanjski kut oka. Linija ispod oka treba biti iscrtana horizontalno ili blago zakrivljena prema gore, a nikako ne prema dolje.

Tanke usne
Kako biste usne učinili većima, olovkom zaoblite uglove i upotrebljavajte sjajne ruževe intenzivne tamne boje. Pravilo kontrasta svijetlo-tamno ovdje ne djeluje.
Za usnice vrijedi upravo suprotno: više dolaze do izražaja ako se ističu od boje lica.

Izduženi nos
Kako biste optički skratili nos, trebate jako namazati oči, posebno donji dio oka debelim slojem maskare na vrhovima trepavica. Možete takodjer razmazati sjenilo prirodne smedje nijanse odmah ispod oka stvarajući prirodnu sjenu donjih trepavica čime se vizualno skraćuje nos. Na usnama trebate izbjegavati jarke boje, poput crvenih tonova, koji još više ističu nedostatak te dati prednost mat tonovima. Frizura bi trebala biti s kratkim šiškama, nikako ne dugim, ili posve otkrivenog čela.

Žuti zubi
Zube možete učiniti bjeljima tako da se stvori bliski kontrast, najbolja je potvrda toga osmijeh tamnoputih ljudi. Dovoljno je da stavite ruž jarko crvene boje, bez podloge na usnama.

Tamni podočnjaci
U ovim slučajevima nužno je taj nedostatak pretvoriti u prednost: naime, nipošto ne treba skrivati podočnjake jer bi se stvorio napuhnuti dojam. No, možete stvoriti dramatičan look nalik na indijske ili arapske ljepotice, tako da na unutrašnji rub oka stavite crnu crtu (obično kajal olovkom) i još jednu ispod ruba donjih trepavica koju zatim trebate razmazati kistom. Time se postiže intenzivan dojmljiv pogled, a podočnjaci su ukomponirani u šminku. Ako je pak donji kapak prirodno smedje boje, nema smisla da ga posvjetljujete; bolje je pratiti prirodnu boju.

Podbradak
Možete se poigrati sjenčanjem tako da podbradak posvijetlite puderom svjetlije boje. No, treba naglasiti da je to karakteristično za meka lica kakva danas bas i nisu u modi. Da biste taj nedostatak učinili prihvatljivim, najbolje je stvoriti pomalo retro look uz pomoć odjeće mekih linija s naglašenim dekolteom.

Istaknuta ili uvučena brada
Kod istaknute brade treba povećati usne, posebno donju usnicu kako biste "oduzeli" prostor bradi. U slučaju uvučene ili sitne brade ne treba smanjivati donju usnicu u nadi da ce se time vizualno povećati brada, naprotiv treba naglasiti usne.

Unutrašnja ljepota
Nesavršenosti mogu biti poticaj da poradite na sebi kako biste bili zadovoljniji sobom. šarm nesavršenosti je u provokaciji onoga tko daje prednost osobnosti, a ne izgledu. Osoba za koju je prava ljepota ona unutrašnja, duhovna ljepota uz male korekcije može dati najbolje od sebe.

Pomoć kompjutera
Ako niste sigurni što bi u vašem izgledu trebalo popraviti, a osjećate da nije sve kako treba, postoje kompjutorski programi koji omogućavaju promjenu lica ili barem imidža, mijenjajući razne tipove šminke ili frizura na istom licu.
Polazi se od fotografije lica osobe na kojoj se zatim isprobavaju sve mogućnosti promjena. Kad na ekranu kompjutora dobijete željeni izgled, preostaje vam samo pokušati ga realizirati u stvarnosti.

Idealne proporcije
Kada gledamo nečije lice, na temelju kojeg kriterija ga ocjenjujemo lijepim?
Postoje li neki opći kanoni ljepote na koje se treba osloniti?
Leonardo da Vinci, slavni slikar i izumitelj s početka 16. stoljeća, oslanjajući se na proučavanje brojnih lica Europljana, postavio je pravila koja omogućuju odredjivanje idealnih proporcija.
Evo kako to izgleda ukratko.

Veličina očiju, razmak medju njima i širina korijena nosa moraju biti jednaki.

Širina usta u mirnom položaju mora biti jednaka udaljenosti izmedju šarenica.

Gornji rub uha mora biti u ravnini s obrvama.

Donji dio uha mora biti u ravnini s vrhom nosa.

Oči moraju biti na polovici ukupne visine glave.

Mane neka budu ukras
Ne zaboravite, svaki nedostatak može postati uporište samo vama svojstvenog šarma. Ni Sophia Loren ni Barbra Streisand, velike ljepotice i glumice, nisu izgledale savršeno pa ipak su mamile uzdahe muškaraca širom svijeta. Kako? Nisu se ni trudile sakriti svoje mane (jedna nepravilan nos, druga prevelika usta), dapače pokazivale su ih u punom sjaju.

izvor: www.yuforum.net
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar