14. 02. 2012.

Kako počupati obrve?

Mnoge žene ne vole da čupaju obrve jer ih to boli, pa ovaj 'posao' poveravaju kozmetičarki. Saveti koji slede pomoći će vam da pravilno i bezbolno sredite dlake iznad očiju.Bol koji se oseća dok čupkate obrve nije zanemariv. Da biste ga izbegle ili svele na minimum, pre nego što počnete da čupate obrve, kremom dobro namažite i obrve i deo oko njih. Bol će potpuno nestati ako ovom postupku prethodi običan spa. 

Dakle, posle kupanja koje traje bar petnaestak minuta, idealno je vreme da se srede obrve. Zašto? Zato što se pore otvore i rašire dok se kupate, te je tako lakše čupkati dlake.
Već duže vreme u modi nisu tanko počupane obrve, što je dobro jer, one vašem licu daju iznenađen pogled ili izgled zlobnice.
To vam može biti i olakšanje jer vam sada treba mnogo manje vremena, ali to ne znači da obrve treba zapostaviti.

Ovako se obavlja pravilno čupanje obrva:

Čupanje obrva nije posao koji se može obaviti za minut-dva. Odvojite dovoljno vremena za to.
Unutrašnja strana obrva trebalo bi da bude u ravni sa unutrašnjim uglom oka. Sve što je izvan tog područja, trebalo bi počupati.
Kako se određuje najviša tačka luka obrve? Stavite olovku vertikalno ispred oka uz spoljnu ivicu šarenice. Mesto gde se seku obrva i olovka je tačka najvišeg luka.
Po pravilu, obrve počnite čupati sa donje strane, od unutra prema spolja. Luk oblikujte čupkajući dlačicu po dlačicu. Ovo treba obaviti polako, bez žurbe.
Debljina prve polovine obrve trebalo bi da bude oko 6 – 7 mm, a druga polovina stanjuje se postepeno. Nemojte praviti nagli prelaz, izgledaćete napadno.

Savet za kraj: Ako se vaša pinceta za obrve malo istupila, provucite njene vrhove kroz turpiju za nokte, tako ćete je malo naoštriti a samim tim i smanjiti bol kod čupkanja.

izvor: www.zenskikafe.com
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

www.medicineadviser.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar