21. 02. 2012.

Lasersko skidanje dlačica

Konvencionalne metode kao što su brijanje, depilacijske kreme, depilacija voskom ili gelovima, ne mogu trajno riješiti problem uklanjanja neželjenih dlačica na licu i tijelu.


Tretman laserom rješenje je za sve koji žele brzo i bezbolno, ali i uz veću cijenu, jer takav postupak između ostalog košta i zato jer ga ne možete izvoditi sami, nego to mora biti isključivo profesionalac.


Laser ima izuzetno visoku učinkovitost kod tamnih dlačica, dok sijede dlačice i one koje nemaju pigment nisu pogodne za ovakvu vrstu tretmana.

Dakle, ima izrazitu učinkovitost kada je riječ o dlaci koja ima pigment, i apsolutno nema konkurencije u svojoj djelotvornosti.

Mediostar diodni laser, koji koristimo u salonu je medicinski laser visoke snage, radi na principu prepoznavanja melanina, tvari koja dlaci daje boju.

Zato se najbolji rezultati postižu kod ljudi svjetlije kože i tamnijih dlačica, jer što je dlaka tamnija i deblja, bolji je učinak primjene lasera. Najlošiji su rezultati kod osoba sa svijetlim i vrlo tankim dlačicama.

Sijede i svijetle dlačice nisu, dakle, pogodne za tretiranje, jer laser nema što prepoznati, i primjena lasera neće dati željene rezultate.

Ukoliko je dlakavost uvjetovana hormonalnim poremećajem, uputno je prije početka tretmana napraviti pregled kod ginekologa ili endokrinologa.

Prije početka tretmana treba pustiti dlačice da izrastu i doći na pregled u salon gdje se utvrđuje o kakvoj se dlaci radi i koja je površina tretiranja.

Dan prije prvog tretmana treba temeljito obrijati zonu koja će se tretirati laserom.

Nije uputna depilacija, vosak, ili neki drugi način uklanjanje dlačica.
Treba izbjegavati sunčanje, odlaske u solarij i upotrebu krema za tamnjenje kože određeno vrijeme prije laserskog tretmana, jer ako je koža pretamna, laser ne prepoznaje melanin u samoj dlaci.
Na sam dan tretmana koža mora biti bez šminke, krema ili parfema.


Prednost je lasera što se mogu tretirati sve površine, pogodan je za uklanjanje dlačica i na licu, nogama, rukama, bikini zoni.
Broj tretmana ovisi o tome koliko je godina klijentica čupala dlačice te koliko su dlake tamne, što je tamnija i deblja, prije će se riješiti problem dlakavosti.
Kod idealnog stanja potrebno je od 1 do 3 tretmana.
Za nausnice to traje 20-tak minuta, a ako je riječ o tretiranju cijele noge onda obično traje 2,5 sata.
U prosjeku je potrebno 3 do 6 tretmana, ovisno o uzroku nastanka dlačica prije dolaska na laser i starosnoj dobi.
Nakon tretmana dlačice u roku 10-15 dana ispadaju i po svakom tretmanu ispada ih 20-25 posto,
s tim da najprije otpadaju sve crne i debele dlačice.
Tretmani se najčešće obavljaju jedanput mjesečno, kada dlake iz faze mirovanja pređu u fazu rasta.

Nakon prvog tretmana mora se obaviti kontrola, a otprilike 3 tjedna nakon kontrole radi se drugi tretman.


Nakon tretmana koža je blago crvena što se vrlo brzo smiri, jer koža nije oštećena niti pamti kakvu traumu.
Ako su tretirane dlačice na licu, može se javiti i osjećaj lagane natečenosti.
No, sve prođe kroz 2-3 sata, što znači da nakon laserskog tretmana možete otići na posao, a crvenilo pokriti laganim puderom.
Odmah nakon laserskog tretmana možete nanositi šminku, a na kožu je preporučljivo nekoliko dana nanositi Bepanten kremu.
Zabranjeno je nanositi na kožu preparate koji sadrže cimet, te sve preparate koji u sebi imaju eterična ulja. Na sunce je najbolje ne ići oko 5 do 7 dana nakon tretmana.


izvor: www.yuforum.net
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar