26. 02. 2012.

Lijepa leđa

Koža leđa često se, pogrešno, smatra otpornijom nego ostali dijelovi tijela, a najčešća su posljedica prištići, mrlje, suhoća. Doznajte kako to izbjeći, sami ili uz pomoć stručnjaka

Koži leđa, iako se čini otpornijom u odnosu na kožu drugih dijelova tijela, također je potrebno svakodnevno vlaženje koje će je održati mekom i zdravom, ugodnom na dodir. Ako je redovito vlažite, koža će biti kompaktnija i neće se pojaviti znakovi isušenosti. Istražili smo što za ljepotu, ali i zdravlje svojih leđa možete učiniti sami, što u kozmetičkom salonu, a što kod dermatologa.

Što možete učiniti sami?
* Navečer nakon tuširanja na leđa uvijek nanesite lagani nemasni hidratantni proizvod, po mogućnosti fluid ili gel, koji se upija brzo i bez utrljavanja. Najnoviji proizvodi imaju iznimno omekšavajuće djelovanje zahvaljujući sastojcima poput aloe i hamamelisa.
* Ako je koža izrazito suha, može se upotrijebiti bogatija, pastozna, hranjiva krema, na primjer na bazi maslaca kerateje.
* Kako biste spriječili pojavu zadebljanja i začepljenost pora, ne smijete zaboraviti piling koji treba raditi najmanje jednom tjedno. Koža je nakon toga bogatija kisikom, temeljito je očišćena, površinska mikrocirkulacija je bolja, regulira se izlučivanje sebuma i sprečava stvaranje mitesera.
* Za piling leđa, bez iritacije, možete upotrijebiti rukavicu od prirodnih vlakana. Nakon tuširanja, dok je koža još vlažna, rukavicom lagano izmasirajte kožu, bez pregrubog trljanja kako ne bi pocrvenjela.

Za male nedostatke
Uvijek izbjegavajte istiskivanje prištića. Kao i kad je u pitanju koža lica, istiskivanje prištića na leđima može ostaviti male ožiljke ili izazvati pojavu mikrocista kojih se teško riješiti. Najbolje je navečer na prištić nanijeti kakav gel koji djeluje dezinfekcijski i ublažava nadraženost kože.

U kozmetičkom salonu
* Piling na bazi glikolne kiseline učinit će vašu kožu kompaktnom, dubinski je očistiti i obnoviti.
* Kozmetičarka na leđa nanosi gel za čišćenje koji sadrži male količine glikolne kiseline kako bi pripremila kožu za tretman. Gel se utrlja u kožu, ostavi da djeluje 10-15 minuta i potom se ispire.
* Zatim se prelazi na piling kojim se odstranjuju odumrle stanice s površine kože. Odabire se glikolna kiselina odgovarajuće koncentracije, ne previše agresivna.
* Proizvod se nanosi kistom i ostavlja da djeluje 3-10 minuta. Nakon toga leđa se ispiru hladnom vodom.
* Zatim se na kožu nanosi i utrljava fluid umirujućeg djelovanja kako bi se spriječila pojava crvenila.
* Tretman termalnim blatom pogodan je za osobe čijoj je koži u prvom redu potrebno vlaženje. Tretman počinje nanošenjem pilinga koji se 5-10 minuta utrljava u kožu. Zatim se leđa omataju termičkim pokrivačem i ostaju omotana 10 do 20 minuta.
* Nakon uklanjanja proizvoda za piling kozmetičarka na cijelu površinu leđa nanosi sloj termalnog blata. Termalno blato čisti i vlaži kožu i čini je elastičnom, a sadrži brojne aktivne tvari. Odlično je za čišćenje pora, opskrbu tkiva kisikom, omekšavanje i davanje sjaja koži.
* Blato se ostavlja da djeluje 20 minuta, zatim se ispire te se nanosi hranjiva krema.

izvor:www.yuforum.net

Nema komentara:

Objavi komentar