16. 02. 2012.

Neophodni preparati za njegu kože

Obnavljaju, oporavljaju, smiruju, potiču, uspostavljaju ravnotežu. Ako znate kada ih i kako upotrijebiti, vaša će koža zablistati novim sjajem

Specijalni tretmani u obliku maske, seruma, pilinga potrebni su svakom tipu kože. Primjenjuju se povremeno, jednom ili nekoliko puta godišnje, u kurama ograničena trajanja i dragocjena su dopuna uobičajenoj, redovitoj njezi. Njihovo djelovanje najbolje se vidi u promjenama na koži lica, vrata i dekoltea.


Piling za ravnotežu
Teoretski, naša bi koža trebala svaka dva mjeseca odstraniti svoj površinski sloj, ali brojni su čimbenici, unutarnji i vanjski, koji usporavaju pa i onemogućuju odvajanje odumrlih stanica. Prirodnim starenjem usporava se proces obnove kože, a vanjski utjecaji poput nečistog zraka i sunca pokreću obrambene mehanizme kože - umjesto da se prirodnim ritmom obnavlja i odbacuje odumrle stanice koža se zadebljava. Nakupine odumrlih, rožnatih stanica koži oduzimaju sjaj i smanjuju propusnost površinskog sloja, teže upija aktivne sastojke proizvoda za njegu. Piling je u tom slučaju idealna pomoć. Posebno je koristan za liječenje akni, ublažavnje i sprečavanje tamnih mrlja, održavanje ili poticanje ritma obnavljanja kože. Ako imate masnu, suhu ili normalnu kožu, piling koristite jednom tjedno. Osjetljivoj koži dovoljan je jednom mjesečno.
Iako piling uklanja površinski sloj odumrlih stanica i čisti, kožu valja pripremiti čišćenjem. Sredstvom za čišćenje uklonite šminku, znoj, sebum i nečistoće pa će piling bolje djelovati na veze rožnatih stanica, rastvoriti ih i omogućiti odvajanje odmurlih stanica.

Najbolja maska
To je maska koja odgovara vašem tipu kože, ali i njezinu trenutačnom stanju. Maske sadrže visoke koncentracije aktivnih supstancija koje pročišćavaju, obnavljaju, smiruju, imaju trenutno vidljivo i dugotrajno djelovanje. Maska se, ovisno o sastojcima, može nanijeti ujutro, prije spavanja ili prije večernjeg izlaska. I učestalost nanošenja maske ovisi o sastojcima, odnosno djelovanju maske.
• Hrani i hidratizira. Ta vrsta maske neizostavni je dio njege, prikladan za sve tipove kože, a posebno za suhu i dehidriranu kožu. Čim opazite prve znakove suhoće, posegnite za hidratantnom i/ili hranjivom maskom. Hidratantne i hranjive maske sadrže maslac karite, ulje pšeničnih klica, hijaluronsku kiselinu, vitamine i minerale. Osiguravaju koži hranjive sastojke i omogućuju joj da zadrži potrebnu količinu vode.
• Učvršćuje. To su maske za njegu kože nakon 40. godine kada slabi sinteza kolagena i elastina, potpornih vlakana o kojima ovise čvrstoća i elastičnost kože, stvaraju se bore i opuštaju obrisi lica. Rješenje nude maske lifting djelovanja koje zaglađuju kožu, poboljašavaju njenu strukturu i otpornost na stres i umor, ujedno potiču proces obnavljanja kože. Proizvode se u obliku gel-kreme, a sadrže koktel aktivnih tvari koje poboljšavaju elastičnost i čvrstoću kože.
• Pročišćava. Takvo djelovanje imaju adstringentne maske, a preporučuju se onima s nečistom i masnom ili mješovitom kožom. Sadrže derivate gline, cinkov oksid, mentol… pročišćavaju pore i potiču njihovo zatvaranje nakon čišćenja. Ujedno te maske reguliraju izlučivanje sebuma i ujednačavaju strukturu kože.
• Osvježava i opušta. Namijenjene su svim tipovima kože, a najčešće sadrže esencijalna ulja i biljne ekstrakte, termalne vode. Ta vrsta maske posebno je prikladna za osjetljivu i reaktivnu kožu.

Serum za poticaj
Koriste se u kurama, uz odgovarajuću kremu za dnevnu i/ili noćnu njegu. Nanose se u izuzetno malim količinama, prije ili nakon kreme, a daju izvanredne rezultate. Serumi su istinski koncentrati aktivnih sastojaka različitog djelovanja koji dopunjuju ili poboljšavaju djelovanje kreme. Posebno su prikladni za zrelu i umornu kožu izloženu stresu te dehidriranu kožu.

izvor: www.serbianforum.org
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:


Nema komentara:

Objavi komentar