17. 02. 2012.

Njega obrva i trepavica

Ukoliko želite da vam trepavice budu guste, sjajne i duže, negujte ih pravilno, a ponekad namažite i ricinusovim uljem. Evo još nekoliko saveta koji će vam u tome pomoći:

- Obrvama treba da korigujete oblik, ali nikako da ga sasvim izmenite. Dovoljno je da iščupate suvišne dlačice koje izrastaju ispod linije obrva, poneku koja strči iznad linije ili prema slepoočnici.


 - Bilo bi dobro da prvo oblikovanje obrva prepustite stručnjaku, to jest kozmetičarki kako se ne bi dogodilo da ih previše stanjite ili nejednako oblikujete.
- Pincetu pre upotrebe očistite alkoholom, a pre i posle čupkanja dlačica dezinfikujte kožu.

- Da bi obrve lepo izgledale i njih treba da negujete svaki dan. Uveče ih namažite kremom, nežno izmasirajte i zagladite u smeru rasta. Želite li da budu čvršće i gušće, namažite ih ricinusovim uljem. Nanesite kap ulja na meku četkicu za zube i njome nežno četkajte obrve u smeru rasta i prema gore.
Što se tiče trepavica, tu je priča malo drugačija, ali je veoma važno da i njih negujete pravilno da bi rasle i da bi bile duge i guste. Evo šta treba da znate i na šta treba da obratite pažnju.

- Tokom života trepavice sve slabije rastu i sve su ređe, pa nije retkost da osobe koje su u mladosti imale guste i dugačke trepavice, u starosti jedva da imaju nekoliko kratkih dlačica. Taj proces ne može da se izbegne, ali može da se uspori.

- Višegodišnje korišćenje šminke, tačnije ostaci nekorektno očišćene šminke, oštećuju koren trepavica. Postaju slabije, pa i otpadaju.

- Boju olovke i senke uklonite mlekom za čišćenje lica, a maskaru posebnim sredstvom za njeno uklanjanje ili uljem za negu dečje kože. Nakon toga trepavice, pomoću vate, operite mlakom vodom i obavezno na njih i deo kože oko očiju nanesite posebnu kremu za negu nežne kože oko očiju.

- Ricinusovo ulje, ali i bademovo, koristiće u nezi trepavica. Veoma malo ulja (manje od kapi) nanesite na sasvim mekanu četkicu i njome ih u smeru rasta četkajte najnežnije što možete.

izvor: www.serbianforum org.
Blicžena
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

www.medicineadviser.blogspot.com


Nema komentara:

Objavi komentar