19. 02. 2012.

Obrve licu daju karakter

Dužinu i debljinu trepavica treba uvek birati prema obliku lica kako biste dobili prirodan izgled

Obrve su veoma bitan detalj na licu i zato je važno da uvek budu uredne i pravilno oblikovane. Već nekoliko sezona unazad na modnoj sceni dominira trend debljih obrva.
Ali, njihovu dužinu i debljinu treba uvek birati prema obliku lica kako biste dobili prirodan izgled. Međutim, kako bi ispratile modne trendove pojedine poznate dame toliko preteruju u isticanju ovog dela lica da izgledaju potpuno izveštačeno. 


U želji da ih naglase i učine lepšim one ih maksimalno podebljaju i produže.
Pre nego što se odlučite za bilo koju korekciju obrva uvek je dobro da se posavetujete sa stručnjakom. Jedan od aktuelnih načina njihovog isticanja je i trajna šminka. Nešto više o trendovima u oblikovanju obrva govoriVanda Vujović,medicinski pigmentist i šminker iz salona „Gala-kozmetika“.

- Modni trendovi se menjaju i daju diktate koje ne bi trebalo slepo pratiti. Tako, često možemo videti obrve koje ne odgovaraju obliku lica, a koje se zbog trenutnih modnih diktata uporno ističu.

Ako imate

*Visoko čelo ne treba da imate tanko iščupane obrve
*Širokom licu ne odgovaraju razmaknute i dugačke obrve
*Uskom licu sa kratkim čelom ne pristaju prejake obrve.
Oblik i debljina obrva licu daju karakter, osvežavaju pogled, zatvaraju ili otvaraju oči, naglašavaju crte lica. Zato neadekvatno odabran oblik i debljina, mogu da naruže lice i ostave utisak neurednosti ili neprefinjenosti.
Postoje četiri oblika lica i za njih odgovarajući idealan oblik obrva:
*Ovalno liceje pogodno za sve tipove obrva i u zavisnosti od ostalih delova lica (oči, nos, usta, veličina čela) određujemo i debljinu obrva.
* Kvadratastom licuidealno stoje blago lučne obrve, a debljina zavisi od ostalih delova lica.
*Okruglom licupristaju kraće obrve sa istaknutim uglom.
*Za trouglasto liceidealne obrve su kratke, blago povijene sa najvišom tačkom na sredini.
*Kod svih tipova obrva kraj obrve ne bi smeo da bude niži od početka. Bez obzira na oblik lica i odgovarajući oblik obrva veoma je bitno voditi računa o debljini same obrve.


Izvor: serbianforum.org
Vecenji list
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:


Nema komentara:

Objavi komentar