16. 02. 2012.

Osnovni koraci za njegu kože

Bob Sidell, hollywoodski make-up artista, pojašnjava 4 faze svakodnevne, neophodne nege kože. Zasnovano na vlastitom iskustvu, kao jednog od hollywoodskih vrhunskih majstora šminkanja, s iskustvom od više od 30 godina, i kao osnivača firme California Cosmetics, gde sam u poslednjih 15 godina stvorio mnoge originalne formule za negu kože, mogu reći bez ikakvog odlaganja da ispravna nega kože, bez obzira koje je godišnje doba, zahteva više od jednostavnog nanošenja hidratantne kreme, da bi bila uspešna. Briga za kožu zahteva dnevni raspored, proces koji se ponavlja iz dana u dan, bez obzira na sve. 
Dobra vest je ta da taj proces uzima samo pet minuta i uključuje četiri jednostavna i ugađajuća koraka. A ako ste odabrali kvalitetne proizvode za negu kože u skladu s tipom svoje kože, izvođenje ovog jednostavnog rasporeda može stvoriti gotovo trenutne i vidljive rezultate.

Korak jedan: para

Malo pre odlaska na spavanje najbolje je vreme za negovanje kože, jer vam daje šansu da kožu kvalitetno očistite od make-upa i ostataka vremenskih uticaja koji su se sakupili tokom dana. Pri završetku dana, upotrebite aparat za parenje lica ili samo natopite meku krpicu vrelom vodom, nežno je iscedite i prislonite na lice. Parite lice oko 1,5 minuta. Neka para uđe u kožu da posve otvori pore.

Korak dva: čišćenje

Kad su pore otvorene, poprskajte toplu vodu po licu i vratu. Izlijte na ruku ili nakapajte dovoljnu količinu proizvoda za čišćenje lica te ga pomešajte s malo vode, kako bi nastala kremasta pena.

Umasirajte to na vlažno lice. Upotrebljavajući jagodice prstiju ili nežnu čestku za čišćenje lica, kružnim pokretima nežno masirajte lice otprilike 30 sekundi, a svakako u to uključite i vrat. Zatim isperite proizvod s lica uz malo tople vode i, nežno takpajući mekim ručnikom, posušite kožu. Savet: uvek koristite proizvod za čišćenje posebno formuliran za vašu kožu, bolje nego obični sapun za sve namene. I budite pažljivi, izbegavajte nežnu kožu oko očiju.

Korak tri: toniziranje

Natopite komadić vate tonikom koji ne sadrži alkohol i nežno time prebrišite celo lice i područje vrata. (Tonici koji u bazi imaju alkohol na koži imaju efekt isušivanja i oštećivanja).

Ovaj korak podiže bilo kakve ostatke koje ste možda zaobišli i također zatvara pore, pripremajući kožu za tretman hidratiziranja. Tonici bez alkohola su mnogo nežniji za kožu, što je posebno važno tokom zimskih mjeseci. Vaše lice sada bi trebalo biti savršeno čisto.

Korak četiri: hidratizacija

Laganim, kružnim pokretima prema gore, nanesite malu količinu hidratantne kreme po svom izboru, na lice i područje vrata. Nemojte preterati s količinom, jer prevelika količina može biti štetnija nego nedovoljna.

Samo kada je koža ispravno očišćena, hidratantna krema kože obaviti svoj zadatak regeneriranja, hidratiziranja i zaštite kože. Sada možete poći na spavanje, znajući da ste učinili sve što možete za zaštitu svoje kože. Zapamtite, bez obzira koliko je odličan proizvod, on neće djelovati ako ostane u svojoj posudici. Da bi sistem nege kože bio učinkovit, mora ga se provoditi redovito. A ako se brinete za svoju kožu, možete si osigurati celi život lepote – kroz sve zime, ljeta, jeseni i proleća.

izvor: www.lovetears.blogger.ba
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:


Nema komentara:

Objavi komentar