26. 02. 2012.

Piling je saveznik vaše kože

Kako nam koža s godinama postaje manje elastična potrebno je češće tretirati pilinzima i losionima na biljnoj bazi koji će je dodatno nahraniti i obnoviti.

Piling je odličan za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože, te za osvježen izgled. Kozmetički saloni nude razne tretmane i dobro ih je povremeno posjećivati, ali ako nekada niste u prilici, onda je dobro znati pripremiti pilinge od sastojaka koje imate u kući.
Ako ste odlučile posvetiti pažnju koži, onda je bitno ne žuriti, te joj se posvetiti potpuno, od kupke, pilinga, pa sve do masaže. Za piling vam je potrebno 20 minuta, a ostalo onoliko koliko želite.
Pripremite ugodnu mirisnu kupku i jednostavno se prepustite čarima vode i mirisa koji će opustiti sva čula i otvoriti svaku poru na koži. To je bitno jer će biti lakše očistiti mrtve ćelije i ostale nečistoće. Nakon toga nanesite piling, zatim istuširajte i na kraju lagano izmasirajte tijelo biljnim losionom, najbolje na bazi kamilice ili aloe vere. Još učinkovitije će biti ukoliko takvu masažu prepustite svom partneru. Ovo ponovljajte jednom sedmično i koža će vam biti zahvalna.

Savet više
- Umornu kožu najbolje ćete odmoriti pilingom od palente, bademovog ulja i slatkog mlijeka ili možete napraviti piling od taloga kafe, maslinovog ulja i slatkog mlijeka.
- Ako imate osjetljivu kožu onda je najbolje da uradite piling od meda, sjemenki susama, čajem od kamilice i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande.


izvor: www.serbianforum.org
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:


Nema komentara:

Objavi komentar