23. 02. 2012.

Piling za kožu

Gledate se u ogledalu i vidite bledu kožu koja se blago peruta. Ako je odgovor pozitivan, onda je verovatno problem u izumrlim ćelijama koje se skupljaju na gornjem sloju. Rešenje za ove probleme je običan piling.

Naime, oko 80.000 ćelija kože lica umire svakog dana. Redovni piling je višestruko koristan jer pomaže i ubrzava regeneraciju kože, poboljšava ten i pojačava sjaj.

Važno je da znate da postoje dve osnovne vrste pilinga - mehanički, koji uključuje trljanje kože abrazivom i hemijski, koji pomoću određenih supstanci uklanjaju mrtve ćelije.

Hemijski piling uključuje voćne enzime (ananas), salicilnu kiselinu, glikolnu kiseline ili jabukovo sirće.

Kod dermatologa mogu da se primene i u visokim koncentracijama ili u manjim, u gotovim kozmetičkim proizvodima.

Za normalnu kožu čišćenje treba primenjivati do tri puta nedeljno i to uz bilo koji piling namenjen svim tipovima kože.

Za masnu kožu možete da pomešate kašiku projnog brašna s malo tople vode i čistite kožu do tri puta nedeljno.

Za osetljivu kožu morate da koristite prirodne sastojke kao što su pirinač i zob u prahu jer je ova koža nepredvidljiva.

Piling za telo od nane i kakaa

Kombinacija kakaoa i nane je piling koji možete da primenite u svom kupatilu. Potrebno je četiri kašike meda, šest kašika maslinovog ulja, dve kašike kakaoa, pola šoljice žutog šećera, 10 kašika vode i isto toliko kapi aromatičnog ulja nane. Izmešati med, maslinovo ulje i kakao u homogenu smesu, dodati šećer i sve ostale sastojke i utrljavati na vlažno telo grubljim sunđerom.

izvor: www.serbianforum.org

Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:Nema komentara:

Objavi komentar