21. 02. 2012.

Plava kosa zahtijeva puno pažnje

Svaka žena je barem jednom u životu poželela postati plavuša, a one koje su to isprobale znaju da plava kosa zahteva puno pažnje, skupe tretmane i češće odlaske u frizerske salone. Proverite koje su to stvari koje morate znati pre nego odlučite promeniti boju kose i postati plavuša.
Pre nego se odlučite na promenu kose, zapitajte se zašto to želite. Morate biti svesni kako je promena boje kose stvarno najdrastičnija promena. Pripremite se i na pokoju šalu, jer čim promenite boju kosu sigurno je kako će se mnogi poželeti dobronamerno našaliti na vaš račun.

Dugačak je put do savršene nijanse
Postoje različite nijanse plave, od hladnih gotovo belih do toplijih nijansi u zlatnoj boji. Želje su jedno, ali o vašoj kosi ovisi koju boju ćete uspeti postići. Uz pomoć stručnog frizera i pravih preparata za kosu moći ćete se približiti željenoj nijansi, ali ukoliko imate crveni pigment teško da ćete moći biti platinasta plavuša i pritom izgledati dobro.

Pazite na izrast!
Izrast na plavoj kosi je najvidljiviji pa ukoliko je vaša prirodna boja kose tamna moraćete češće odlaziti na farbanje, u proseku svake tri nedelje.

Plava kosa je zahtevna za održavanje, a nega zahteva posebne šampone, maske i balzame jer je kosa sklonija pucanju, a zbog čestog tretiranja bojama suva je i zna izgledati uništeno.

Zaštita od UV zraka
Obojena kosa zahteva posebnu negu tokom letnjih meseci zbog izlaganja sunčevim zracima. Potrebni su vam preparati s UV zaštitom, a može se dogoditi da pramenovi kose poprime zelenu boju u doticaju s hlorom u bazenu. Trik koji će rešiti taj problem je maska od kečapa. Nanesite kečap na kosu, zadržite 15 minuta i isperite, to će neutralizirati zelenu boju.

Odlučite li postati plavuša sledi i promena šminkanja, puder u nežnim prirodnim nijansama i ružičasta rumenila kao i sjenila u nežnim bojama.

Promenite boju obrva!
Novoj boji plave kose potrebno je prilagoditi i boju obrva. Taj zadatak je najbolje prepustiti frizeru koji će boju obrva uskladiti s vašom novom bojom kose.


 Izvor: www.dodirnime.com
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar