15. 02. 2012.

Pravilna njega grudi

Danas je postalo moderno ne nositi grudnjak, i to često rade ne samo osobe koje to sebi, iz estetskih razloga, mogu priuštiti nego i one koje nikako ne bi smjele hodati bez grudnjaka. Grudi nisu mišićno tkivo već skup žlijezda, pa je nošenje grudnjaka vrlo važno, jer grudnjak podržava grudi da se ne ovjese. Tako grudnjak ima i medicinsko i estetsko opravdanje, a nije samo nepotreban ukras ili modni krik. Nenošenje grudnjaka ima niz negativnih posljedica. Jesu li vam grudi male ili velike, stvar je prirode, ali da li su zadržale svoj lijepi oblik, to je često osobna stvar.


Dat ćemo vam nekoliko uputa kojih biste se trebali pridržavati u njezi grudi:

1. Masiranje suhom ili vlažnom rukavicom kružno oko grudi, pazeći da se ne diraju bradavice.

2. Svakog jutra pri tuširanju najprije toplim, zatim hladnim mlazom vode kružnim pokretima tuširati grudi i ponoviti to 4 puta izmjenično.

3. Nakon laganog brisanja umasira se emulzija za tijelo kružnim pokretima, tako da se ne razvlači koža.

4. Jedanput u tjednu preporučuje se umasirati neki losion koji pospješuje cirkulaciju i djeluje osvježujuće.

5. Malo gimnastike i bavljenje nekim sportom koji napreže mišiće grudnog koša, npr. plivanje. Igre loptom ili tenis doprinjet će da grudi budu lijepe, čvrste i njegovane.

Vrlo je važno za lijepe grudi držanje tijela, koje mora biti uspravno, a treba voditi brigu da težina tijela bude uvijek približno ista, jer često gubljenje i dobivanje kilograma vrlo štetno djeluje na tako osjetljiv organ kao što su grudi. I današnja plastična kirurgija može puno pomoći u nekim deformacijama grudi; važno je samo odabrati dobrog stručnjaka.

Nema komentara:

Objavi komentar