23. 02. 2012.

Pravilno nanošenje šminke

Zadatak kvalitetno nanesenog make upa jest da naglasi ljepotu i istaknuti najbolje dijelove lica, a nikako da se pretvori u masku iza koje se skrivamo.


Oči, ogledala srca i karaktera, su ono što ljudi prvo ugledaju. Oči su fokusna točka vaše kreativnosti, zabave i elegancije. Zato, kad nanosite make up na oči, neophodno je kreirati ravnotežu i sklad da bi otkrili svoju stvarnu ljepotu.

Nanošenje make upa na oči može biti zastrašujući koncept ako niste opremljeni pravim znanjem i opremom. Jednom kad naučite osnove, otkrit ćete koliko je to zabavno. Sve što vam treba je odgovarajuća boja, četkice za sjenilo, olovka za oči, uvijač trepavica i maskara.

Dodavanje boje očima automatski privlači pažnju na njih. Zbog toga, kad nanosite sjenilo, odaberite boje koje odgovaraju vašem tenu i boji očiju. Koristite zjenicu oka kao vodič za pravilni odabir boja. Želite izgraditi polirani elegantni izgled.

Vodič kroz boje:
Plave oči
Za naglašavanje plavih očiju koristite sive, roze, svjetlo-ljubičaste, ljubičaste, narančaste, svjetlo-narančaste, zlatne nijanse i sve nijanse brončane. Kada birate nijansu plave koju želite uskladiti s očima, pratite pravilo suprotnosti. (Ako je oko tamne boje, uzmite svjetloplavu; ako je ledeno plavo, uzmite što tamniju nijansu; možda čak indigo.)

Zelene oči
Za naglašavanje zelenih očiju koristite nijanse lješnjaka, kraljevski ljubičaste, ljubičice, šljive, šumski zelene te smeđe. Ako je oko tamno zeleno, pokušajte s tamnijim sjenilom; ako je blijedo zeleno uzmite i blijedo zeleno sjenilo.

Smeđe-zelene oči
Za naglašavanje zelenila o ovim očima uzmite nijanse kraljevsko ljubičaste, roze, ljubičice, te šumski zelene. Za više smeđe boje uzmite nijansu lješnjaka.

Smeđe oči
Za naglašavanje smeđih očiju uzmite nijanse bakra, brončane, šampanjca, bež, šumski zelene, zlatne i svih metalik boja. Korištenje zelenih nijansi lijepo će odgovarati smeđim očima.

Smeđe-crne oči
Za naglašavanje zaista duboko smeđih očiju koristite svijetle nijanse s primjesom bisera za odbijanje svjetlosti. Pokušajte sa sjajno zelenom bojom.

Tajne nanošenja make upa
Kada nanosite make up na oči, sjetite se da je i mala količina dovoljna. Bolje je početi s nanošenjem lagane nijanse, pa pojačavati intenzitet ako je potrebno. Budući da make upom možete promijeniti oblik i izgled očiju, počnite sjenčanjem kosti na kojoj je obrva, prstom ili četkicom za sjenilo, za bolji oblik oka. Važno je pripaziti da ne nanesete sjenilo iznad te kosti; radije nanosite boje od trepavica prema kosti obrve.

Kako koristiti četkicu za nanošenje sjenila
Nanesite sjenilo koristeći četkicu srednje veličine. Četkica će vam dati više kontrole. Velika četkica za sjenilo pomoći će vam nanijeti sjenilo na cijelo oko u jednom potezu. Manja četkica oblikovati će definiranu liniju.

Zapamtite da za kremasta sjenila trebate sintetičku četkicu, a za praškasta sjenila prirodnu. Korištenje određenih četkica za određeni tip make upa pomoći će vam i olakšati čišćenje.

1. Počnite s nanošenjem sjenila na pokretni dio oka, potrudite se da je sjenilo nanešeno jednoliko i osjenčano pokretima prema gore. Zapamtite da treba sjenčati prema kosti obrve. Pomičite četkicu u kružnim pokretima, čime ćete jednoliko nanijeti boju. Sjenilo treba nanositi izvana prema unutrašnjem kutu i sjenčati ga.
2. Nanesite sjenilo na drugo oko. Pobrinite se da bude jednako nanešeno. Nejednaki izgled sjenila na očima poremetit će ravnotežu i sklad.
3. Nanesite olovku za oči uz rub trepavica. To kreira debljinu. Također možete lagano ocrtati donje trepavice za dramatičan i definiran izgled. Zapamtite da je kod olovke crna boja prikladnija za večer, a smeđa za dnevno vrijeme.
4. Za jače naglašavanje, nanesite biserno bijelu ili boju slonovače na unutrašnji kut oka i iznad kosti obrve za osvjetljavanje oka. Oprezno ih utrljajte da ne bi izgledale kao sjaj suze u kutu ili bijela oštra crta iznad obrve.
5. Završite nanošenje make upa na oči maskarom. Uvijte trepavice da ih udaljite od oka. Opet, kad nanosite make up na oči, bolje je početi tankim slojem maskare i na gornjim i na donjim trepavicama. Možete pojačati intenzitet nanošenjem još jednog sloja, ovisno o odabranom izgledu. Pogledajte prema gore dok nanosite maskaru na trepavice. Zapamtite: vaš cilj je naglasiti prirodnu ljepotu i stvoriti sklad. Mislite na ove faktore kada birate i nanosite make up na oči: osobnost, životna dob, boja kože, boja očiju, boja kose, odjeća, modni dodaci, prilika u kojoj se nosi make up.


izvor: www.yuforum.net
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar