26. 02. 2012.

Put do savršenih stopala

Pet načina do savršenih stopala

1.  OPUŠTANJE

Sipaj vodu u lavor i dodaj malo morske soli (a može i kap gela za tuširanje). Drži stopala u vodi nekoliko minuta da bi omekšala. Nakon toga ih obriši peškirom tako da koža ostane vlažna.

2. ISTRLJAJ KOŽU

Iako će kupka u određenoj meri omekšati zadebljalu kožu na stopalima, predlažemo ti da uradiš i piling. Već smo pisali o tome kako sama možeš napraviti smesu pomoću koje ćeš istrljati stopala (potrebne su ti  3 zrele breskve, 3 kašike kukuruznog brašna, kašičica morske soli), ali takođe u svakoj parfimeriji možeš pronaći kremice koje nisu skupe i koje služe za otklanjanje zadebljale kože. .

3. NANESI KREMU

Kad ukloniš zadebljalu kožu, na stopala nanesi kremu koja će im dati mekoću. Posle toga navuci čarape koje će ubrzati dejstvo kremice.

4. OČISTI NOKTE LIMUNOM

Nečistoća i neprijatni mirisi najefikasnije se uklanjaju trljanjem stopala kriškom limuna. Osim toga, svež limunov sok može da izbeli nokte i ukloni žutilo koje se javlja nakon korišćenja nekvalitetnih lakova.

5. NANESI LAK

Poslednji korak – namaži nokte nekom jarkom bojom poput crvene, pink inarandžaste, a te boje su ionako boje koje su svakog ljeta u modi.


Izvor: www.ljepotizdravlje.bloger.hr
(izvor: bravo.rs)
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar