19. 02. 2012.

Savjeti šminkera za savršene obrve u tri poteza

Punije, što prirodnije obrve su u trendu. Zato pročitajte kako da napravite savršeni oblik, kao i kako da ih najlakše održavate urednim, prema savetima šminkera glumice Megan Foks.

OBLIKOVANJE
Ako ste imate prirodno tamnije i gušće obrve za vas je najvažnije da održavate sve dlačice u jedinstvenoj formi. 


Najbolje bi bilo da jednom u dve nedelje izdvojite vreme i novac i posetite kozmetičara koji će vam napraviti savršen luk iznad očiju.
– Nađite nekog u koga imate poverenja i čiji vam se stil dopada. Ne morate baš stalno da trčite u salon, neka vam profesionalac ocrta oblik, a vi ga kod kuće održavajte redovnom negom. Za potpuni efekat koristite bezbojnu maskaru ili malo gela. Sa tako doteranim obrvama izgledaćete tip top i bez šminke – savetuje Damone Roberts šminker atraktivne Megan Fox.

POPUNJAVANJE
Ukoliko imate tanje obrve, sa adekvatnom olovkom i uz malo strpljenja postićićete savršen izgled obrva.
– Ako ste plavuša koristite olovku dve nijanse tamniju od boje kose. Ako ste brineta izaberite dva tona svetliju olovku za obrve – preporučuje Damone.
Kada olovkom popunjavate obrve, prvo ih začešljajte nadole, povučite nežno gornju liniju obrva. Onda ih vratite, popunjavajte praznine, nedostatke, i oivičite oblik koji želite da napravite. Na kraju ih iščetkajte i nanesite gel.

NIJANSIRANJE
Farbanje obrva je uobičajeno ako želite da ih uskladite sa tonom vaše kose. To nije stvar koju biste trebalo da radite kod kuće, zato se uvek opredeljujte za salone.
– Za većinu plavuša biramo nešto tamnije nijanse, jer one izgledaju preterano bledo i isprano. Smeđokose devojke često žele da imaju bakarne, karamel obrve i za tu nijansu mešamo dosta boja. U svakom slučaju, bojenje obrva prepustite profesionalcu da ne biste imali narandžaste ili spaljene obrve – kaže Damone.


Izvor: serbianforum.org
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar