21. 02. 2012.

Savjeti za lijepu kosu

Duga kosa je često nešto što većina djevojaka želi imati.
Da bi uzgojili dugu kosu potrebno je samo pratiti jednostavna pravila i principe koji će je održati zdravom.

1. Ne nositi kape
Možda zvuči bizarno ali kape su česti uzrok ubrzanog opadanja kose stoga ukoliko napolju nije hladno izbjegavajte kape. Kosi je potreban zrak i korijen kose mora disati a kape spriječavaju normalan protok zraka što na kraju može štetiti kosi.

2. Povremeno izlagati kosu sunčevim zracima
Sunce dobro djeluje na rast kose stoga se pobrinite da vaša kosa barem nekoliko minuta dnevno ugleda sunčeve zrake ali ni ne pretjerujte jer ćete dobiti sunčanicu.

3. Pokisnite
I ovo pravilo također može zvučati bizarno ali je za kosu zdravo povremeno pokisnuti. Kod ovog pravila treba obratiti pažnju da ono nije primjenjivo na svakom mjestu. Ukoliko živite u urbanoj sredini u kojoj se nalaze brojni industrijski zagađivači zraka onda bi izlaganje kose kiši moglo donijeti više zla nego dobra stoga budite pažljivi.

4. Izbjegavajte perike i punđe
Nošenje punđe, a posebno perike uopće nije preporučljivo kada je u pitanju briga o zdravlju kose. Perika djeluje jednako kao i kapa ili možda čak i gore. Perike blokiraju dotok zraka do vaše kose i njenog korijenja što može itekako da joj nanese štetu. Punđe također mogu usporiti dotok zraka prema korijenu kose zbog ukočenosti kose. Trudite se da nosite kape, perike i punđe što je manje moguće.

5. Izbjegavajte permanentno uvijanje, bojenje i bijeljenje kose
Bojenje kose vam je česta navika? Možda biste uskoro trebali prestati sa tim ukoliko želite imati zdravu kosu. Bojenje, bijeljenje ili uvijanje kose mogu nanijeti veliku štetu kosi. Fizičko naprezanje kose prilikom uvijanja nije zdravo za istu i često dolazi do čupanja dlaka.

Dugotrajno bojenje kose također može biti veoma nezdravo zbog svih kemikalija koje sintetičke farbe sadrže. Ako već planirate stalno farbati kosu onda razmislite o nekoj prirodnoj farbi kao što je kana.

izvor: www.yuforum.net
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar