15. 02. 2012.

Savjeti za oblikovanje obrva

Spremite se za nove seksi poglede i sve ostalo što dolazi uz njih! Za početak odredite oblik vašeg lica i pratite savete za sređivanje obrva, uz koje će vaš celokupni izgled zablistati.


Četvrtasto lice
Širina vašeg čela, obraza i jagodica (koje su jasno definisane) gotovo je ista.

Najseksepilniji oblik: Sa blagim polukružnim lukom. Oštre crte vašeg lica najbolje će „omekšati“ obrve bez uglastih lukova, objašnjava Remi Gafni, ekspert za obrve.

Ako su vam obrve prirodno kratke: Iščupajte red dlačica sa unutrašnje strane korena obrve, a zatim red od luka do spoljašnjeg kraja obrve tako da izgleda špicasto. Ovaj način čupanja učiniće da obrve izgledaju mekše, kaže Gafni. Eventualne praznine na obrvama popunite tankim slojem pudera za obrve. Eksperti se slažu da su puderi bolje rešenje od olovaka sa kojima obrve izgledaju istetovirano i pomalo veštački. Puder samo utapkajte i rasporedite duž obrve čistom četkicom.

Obrve su vam vec polukružne? Sačuvajte njihov oblik: Počupajte dlačice koje štrče van definisanog luka i ponovite postupak sa puderom.

Greška: Ravne obrve će naglasit jaku vilicu.

Ovalno lice
Dužina lica iznosi jednu i po širinu, pri čemu je vilica zaobljena, a jagodice „mekane“.

Najseksepilniji oblik: Sa dugačkim spoljašnjim krajem. „Da biste pronašli pravu dužinu i tačku do koje bi trebalo da se prostiru obrve, poslužite se trikom sa olovkom koju ćete postaviti vertikalno uz nos. Zatim olovku prislonjenu na spoljašnju stranu nosa pomerajte ka liniji kose. Kada dođete do slepoočnica, stigli ste do tačke u kojoj bi trebalo da se završi linija obrve.

Ako su obrve jake ili nepravilne: Koristite olovku za nijansu svetliju od prirodne boje obrva kako biste ih malo „izdužili“. Svaka tamnija nijansa može izgledati veštački, objašnjava ekspert za obrve Sanja Vučetaj. Spoljašnji kraj obrve trebalo bi da pada ka slepoočnicama.

Ako su obrve predugačke: Iščupajte dlačice koje su porasle van linije obrva, a zatim ponovite opisani metod da vratite oblik.

Greška: Kratke obrve učiniće da lice izgleda još izduženije

Srcoliko lice
Široko čelo i uska brada karakteristični su za ovaj oblik lica.

Najseksepilniji oblik: Obrve bi trebalo da su kraće i deblje kako bi napravile balans sa crtama lica. Ipak ne bi trebalo ni da su preširoke jer će tako brada izgledati još uže i oštrije. Ali mislite i na gornji deo lica i ne stanjujte obrve previše jer je poželjno da popune široki prostor u predelu čela.

Ako su dugačke: „Granice obrva trebalo bi da budu uglovi očiju. To znači da bi koren trebalo da bude paralelan sa unutrašnjim uglom oka, a kraj sa spoljašnjim“, objašnjava američki šminker Bret Fridmen. Kada odredite graničnike, odstranite sve dlačice van njih, između očiju i na slepoočnicama.

Obuzdajte žbunaste obrve: „Četkicom za obrve iščetkajte dlačice. Zatim trimerom uklonite sve dlačice koje štrče i definišite oblik gelom za obrve“, savetuje Fridmen.

Greška: Dugačke obrve dodatno će istaći bradu.

Okruglo lice
Širina i dužina vašeg lica gotovo su iste, obraščići puni, a brada zaobljena.

Najseksepilniji oblik: Sa oštrim naglašenim lukom. Ukoliko više podignete i istaknete luk, vaše ce lice izgledati kao izvajano.

Ako imate slab i nedefinisan luk: Vrh svake obrve trebalo bi da bude tačno iznad spoljašnje ivice šarenice (deo oka oko zenice). Počnite od ove tačke i idite ka kraju obrve, cupkajući gornji red. Ukoliko je potrebno, iščupajte još jedan red, tako da dobijete konture u obliku slova V u gornjem delu.

Ako imate ravne obrve: Brzo rešenje potražite u kozmetičkoj torbici. Malo šminke će rešiti problem. Najpre išcešljajte unutraš nje redove obrve gledano po dužini (od korena do tri cetvrtine dužine) nagore, a ostatak cetkajte u smeru ka slepoocnicama. Na kost ispod spoljašnjeg kraja obrve nanesite belu svetlucavu senku koja ce reflektovati svetlost.

Greška: Ravne obrve će učinit da vaše lice izgleda još oblije.


Nema komentara:

Objavi komentar