22. 02. 2012.

Savjeti za pune usne

Vaše usne su prikaz senzualnosti. A u usnama postoji mnoštvo živaca, što ih čini i jednom od erogenih zona.

Ovim savjetima vizažistice Anne Bernabe, vaše će usne biti napućene i spremne na poljubac:

1. Ocrtajte ih: uzmite olovku za usne u prirodnoj boji i iscrtajte sam rub usana. Ako vam linija postane krivudava, počnite opet. Kad uhvatite pravilnu liniju, ispunite ostatak usana jednakom bojom.

2. Podebljajte ih: da bi usne izgledale punije, nanesite ruž za usne, a tada samo mrvicu svjetlucavog sjenila za oči na sredinu usana. Pažljivo spojite obje boje. Želite postići prirodno sjenčanje usana, zato neka vam je boja svjetlija na mjestu gdje se usne otvaraju. Time će usne postići puniji izgled.

3. Dodajte sjaj: sjajilo za usne je ono što dodaje glamur usnama. Jedno morate zapamtiti – sjajilp izgleda odlično, ali nije dugotrajno (a to je tako frustrirajuće!). Zato imajte sjajilo uvijek u torbici i redovito ga tijekom dana obnavljajte.

Budući da usnama nedostaje tjelesnog ulja i žlijezda znojnica koje imamo na ostatku kože, usne se vrlo brze mogu isušiti i ispucati (hladno vrijeme najviše izvlaći vlagu iz usana).

Kate Weinberg iz tvrtke Nabi Medspa kaže:

'Ne zaboravite pripremiti usne tankim slojem balzama za usne. Koristite hidratantni balzam s ekstraktom maslinova ulja, jer ima mnoga hidratizirajuća i umirujuća svojstva. Na kraju, ali ne nevažno, koristite proizvode za usne koji u sebi sadrže mentol ili kamfor. Njih se koristi za rješavanje žuljeva i ozeblina – a to je definitivno zabranjeno na lijepim usnama, pa će riješiti sve pukotine i isušenosti.'

Uz malo truda, vaše usne mogu biti neodoljive, seksi i pune volumena.

Izvor: serbianforum.org
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:
Nema komentara:

Objavi komentar