21. 02. 2012.

Savjeti za savršene fotografije

Nekoliko jednostavnih savjeta kako ispasti dobro na fotkama:

-stisnute usnice nerijetko ostavljaju dojam krutosti
pa je poželjno usnice lagano otvoriti što može izgledati neodoljivo zamamno

- nemojte buljiti direktno prema fotoaparatu jer će fotka izgledati privlačno otprilike kao ona za putovnicu. Dovoljan će biti pogled preko ramena i u trenu ćete izgledati atraktivnije.

- osoba koja se smiješi rijetko može ispasti loše, ali kako većina ljudi nema simetrične polovice lica, pronađite svoju fotogeničniju stranu tako što ćete glavu okrenuti u poluprofil.

- za bolju fotku neka vas uslikaju ukoso i odozdola čime vam se na fotki može oduzeti i desetak kilograma.

- ako želite izgledati seksi, koketan pogled preko ramena je šarmantna poza koja se dokazala na crvenim tepisima.

- pri snimanju s bljeskalicom obavezno dobro matirajte lice jer će zbog sjaja na bradi, čelu i nosu izgledati masno, a budite oprezni i sa make up-om sa šljokicama jer i one mogu neadekvatno reflektirati svjetlost kao i korektor koji može sadržavati reflektirajuće čestice koje će pri danjem svjetlu ublažiti podočnjake,
no pri svjetlosti bljeskalice lako mogu prouzročiti efekt „očiju kao u pande“.

- aparat pri fotografiranju okrenuti okomito kako nevažni detalji ne bi toliko odvlačili pozornost promatrača.

- preko podneva nemojte raditi vanjske fotke jer se mogu stvoriti nelijepe, duboke sjene oko očiju i nosa. Profesionalne vanjske fotke se izrađuju već u svitanje jer sunce u zoru stoji nisko na horizontu i ne baca duboke sjene ,ali ako nema druge, najbolje je da se fotografirate u sjeni te tako filtrirate sunčeve zrake.

- ako je jarko svjetlo iza vaših, a ne fotografovih leđa, slike će izgledati kao omekšano, nastat će ugodnije ozračje, a borice ili proširene pore gotovo se neće primjećivati.

- kako ne bi na fotkama došlo do proširavanja i izobličavanja onog dijela lica koji je najbliži aparatu, bolje je snimati sa veće udaljenosti i pritom zumirati glavu, ili ako postoji, fotoaparat podesiti na funkciju portretiranja.

- kako bi sakrili podbradak bradu isturite malčice prema van s tim da fotoparat ne bi smio biti u visini oka nego u malo povišenom položaju.

- ako se radi portret para, glave ne smiju biti na istoj visini nego oči jedne osobe neka budu po prilici na visini usta druge.

izvor: www.yuforum.net
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar