21. 02. 2012.

Savršen eyeliner u nekoliko poteza

Zakrivljeni eyeliner je bio jako popularan na svim modnim pistama za proljeće/ljeto 2010., naročito na pistama Dolce&Gabbana, gdje su oživjeli galmurozni look 50-tih i 60-tih.

Savršeni, zakrivljeni eyeliner nije tako teško postići kao što ste mislili. Top make-up artisti kažu da sve što vam je potrebno je mirna ruka, pravi pribor i u par sljedećih koraka, možete imati savršeni zakrivljeni eyeliner.

1.         Počnite sa čistim kapkom kao bazom za eyeliner. Važno je da koristite onaj u gelu, koji je malo gušći i ima ultra tanku četkicu. Na taj način ćete dobiti bolju preciznost nego sa običnim eyelinerima, koji su tečniji i teže je s njima rukovati.

2.         Kada ste odabrali pravi eyeliner možete pristupiti nanošenju na sljedeći način.

- Povucite kožu prema vanjskom dijelu oka, gledajte prema dolje i koristeći ravnu četkicu počnite nanositi eyeliner na liniju trepavica, između korijena trepavica, preporučuje Benjamin Rousseau, profesionalni šminker iz Lancome -a.

Napravite liniju od unutarnjeg dijela oka, nanoseći boju duž linije trepavica, sve do vanjskog dijela oka. Ovako ćete osigurati pokrivanje linije uz trepavice.

3. Zatvorite oko i povucite kožu prema uhu tako da je zategnuta. Ponovite prethodni korak, ali sada iznad prve linije, malo iznad trepavica. Pređite nekoliko puta da biste dobili deblju i intenzivniju boju. Pazite da vam linija bude tanja u unutarnjem dijelu kapka, a deblja u vanjskom dijelu, prateći na taj način prirodan oblik oka.

4.Terry Barber, direktor MAC šminkera, kaže:

- Ukoliko želite dužu vanjsku liniju eyelinera, pratite liniju od donjeg, vanjskog ugla vašeg oka i produžite je u jednom potezu prema vrhu uha, da biste dobili kosi izgled očiju koji odgovara obliku vašeg lica.

Ako ste nervozni i nesigurni da učinite to u jednom potezu, produžite liniju eyelinera od tačke vanjskog ugla oka, gdje ste prethodno stali. Pokušajte izbjeći da to napravite u nizu malih, kratkih poteza, jer ćete dobiti zupčasti efekat. Za kraću, izvijenu liniju, Barber savjetuje da produžite liner od vanjskog dijela trepavica prema završetku obrva. To će osigurati da napravite eyeliner kako treba, bez izgleda spuštenih očiju. Linija treba blago da iščezava da biste postigli mačkasti izgled. Kako postanete iskusniji u nanošenju eyelinera, možete probati da ga stavljate u dva poteza, prvo od srednjeg dijela kapka prema gore, pa onda od unutarnjeg dijela oka prema centralnom.

5.Efekt zakošenosti oka možete postići i sa sjenom. Will Malherbe, poznati šminker preporučuje nanošenje sjene u slojevima:

- Važno je da nanosite sjenu u slojevima, počevši sa svjetlijom nijansom, pojačavajući njen intenzitet u srednjem dijelu, a u krajnjem dijelu ugla oka nanesite tamniju nijansu, izvlačeći liniju od krajnjeg ugla oka prema ivici obrva. Obratite pažnju na ugao oka, nanoseći sjenu u slojevima da biste postigli dramatičniji izgled. Na kraju, stavite sjenu i ispod donjih trepavica, od srednjeg dijela prema vanjskom, prateći liniju gornjeg linera.

Pokušajte napraviti liniju uz same trepavice, a onda je razmrljajte sa mekom četkicom.

Na kraju, upotpunite svoj lijepi liner sa maskarom za uvijanje trepavica. Za moderan izgled, nosite samo eyeliner, da bi on upotpunosti došao do izražaja.
Izvor: www.ljepotizdravlje.bloger.hr
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:


Nema komentara:

Objavi komentar