17. 02. 2012.

Maska za suhu kožu

SUHA KOŽA
Potražite:
Imate li suhu kožu, potražite kremaste formule sa sastojcima koji najbolje zadržavaju vodu, poput hijaluronske kiseline i glicerina. Osim njih, proizvodi s vitaminom E i maslinovim uljem također mogu pomoći održavanju kože vlažnom.


Upotreba:

Ovaj tip maska ne sadrži sredstva koja bi mogla nadražiti kožu, pa ih možete koristiti kad god poželite. Masku rasporedite po čitavom licu, uključujući i nježna područja oko očiju i usana. Nemojte zaboraviti na vrat i dekolte!

SITNE BORE

Potražite:

Licu na kojem su se pojavile prve sitne bore najbolje će odgovarati vlažne formule koje uključuju retinol, glikolnu kiselina i peptide. Upravo će ti sastojci pomoći koži oštećenoj od izlaganja suncu ili jednostavno godina. Nemojte se zavaravati kako će bilo koja maska eliminirati bore, no ovi sastojci privremeno će ispuniti kožu, pa će i bore biti manje izražene.

Upotreba:

Glikolna kiselina može nadražiti kožu, pa nemojte koristiti ovakve maske češće od dva puta tjedno. Izbjegavajući osjetljiva područja oko očiju i usta, rasporedite masku jednomjerno po licu. Masku možete nanijeti i na nadlanice te druga mjesta izložena štetnom djelovanju sunca.

PROBLEMI S AKNAMA

Potražite:

Trebali biste koristiti maske koje sadrže anti-upalne sastojke poput salicilne kiseline, koja čisti pore, te formula s benzojevim peroksidom i sumporom, koji ubijaju bakterije.

Upotreba:

Ovakve maske koristite jednom tjedno kako biste izbjegli isušivanje kože i nanosite ju isključivo na problematična područja. Ako je to samo T-zona, tada na čelo, nos i bradu, a ako je problem čitavo lice, tada ravnomjerno svugdje. I ovdje ćete morati posebnu pozornost obratiti osjetljivim područjima oko očiju i usana koje morate izbjegavati.

CRVENILO (ROSACEA)

Potražite:

Imate li problema s kapilarama, pa time i crvenilom kože, isprobajte maske s umirujućim sastojcima poput aloa vere, komorača, krastavaca i zelenog čaja koji će privremeno smanjiti crvenilo i upalu. Formule sa sumporom i ekstraktom gospine trave mogu pomoći sužavanju vidljivih kapilara.

Upotreba:

U početku nanosite ovakve maske za lice jednom tjedno. Ako vidite da djeluje, možete ju koristiti dva puta tjedno. S obzirom na to da su ove maske nježne možete ih nanositi na čitavo lice, a kada skidate masku koristite se svojim prstima. Ipak su oni mnogo manje iritirajući za kožu lica u odnosu na ručnik ili blazinice.

izvor: www.ljepotaizdravlje.bloger.hr
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:
Nema komentara:

Objavi komentar