17. 02. 2012.

Savršene obrve i trepavice

Obrve i trepavice igaju veliku ulogu u lepoti pogleda, stoga je veoma bitno da ih pravilno negujete i održavate. Da bi oči i dalje bile vaš glavni adut, poslužite se malim trikovima i učinite vaše trepavice i obrve gušćim i sjajnijim.


Obrve svakako iziskuju korekciju, ali to ne znači da im potpun morate promjeniti izgled, stoga nemojte pretjerivati u čupkanju. Dovoljno je da uklonite višak koji je ispod ili iznad obrva i izgledat ćete prirodnije, a samim tim i ljepše. Za prvo oblikovanje bilo bi dobro da odete kod kozmetičara kako bi naučili da ih pravilno čupate same. Vodite računa o čistoći pribora za oblikovanje obrva a navečer svakako ih namažite s malo kreme za lice koju uobičajno koristite.

Trepavice neće postati gušće i čvršće ako ih čupate ili kratite, naprotiv, stoga to nikako ne činite. Umjesto toga vodite računa da skinite temeljito šminku s trepavica, jer ostatci maskare i druge kozmetike oštećuju korijen i dovode do njihovih ispadanja.

Ukoliko ste u mogućnosti (na odmoru, na plaži i slično) što manje se šminkajte, jer ćete na taj način pomoći obnavljanju trepavica. Prije nego što nanesete maskaru trepavice uvijite posebnim uvijačem kako ne biste morali nanositi mnogo slojeva. Ipak budite na oprezu da ne pritisnete prejako uvijač i prelomite trepavice na pola.

Mali savet : bademovo i rinucisovo ulje su odlični za njegu trepavica stoga u jako malim količinama (dovoljno ja kap – dvije) i utrljajte u trepavice-ljekovita svojstva gotovo ćete osjetiti odmah. Učinite da vaš glavni adut budu lijepe oči i zavodljiv pogled.

izvor: www.serbianforum.org
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:Nema komentara:

Objavi komentar