19. 02. 2012.

Šminka za vaše lice

Prepoznavanje tipa kože nije samo prvi korak prema izboru odgovarajuće preparativne kozmetike za čišćenje i negu, nego je, takođe, bitan i kod izbora kozmetičkih preparata.

Sljedite naše savjete kako biste otkrili kakva tekstura šminke najbolje odgovara vašem tipu kože

Za suho lice
Ovaj tip kože ima sitne pore, koža se nerijetko peruta ili svrbi, a šminka obično izgleda nejednoliko. Prije nanošenja šminke nemojte propustiti tanak sloj hidratantnog sredstva kako bi kože izgledala glatko i svježe. Kada kupujete šmniku, birajte proizvode u obliku kreme i na bazi ulja. Odlučite se za hidratantni tekući puder te sjenila za oči, rumenilo i ruževe u obliku kreme. Izbjegavajte dekorativnu kozmetiku u obliku praha, jer će upiti vlagu prijeko potrebnu suhoj koži.

Za masno lice
Ovaj tip kože ima povećane pore, masni sjaj najviše koncentriran na čelu, nosu i bradi kao i tendenciju ka nastajanju akni. Šminka obično klizi, nerijetko praveći fleke na licu. Šminkanje započnite hidratantnim sredstvom koje upija ulje da spriječite neugodno prosijavanje kože. Birajte pudere u prahu ili tekuće pudere na bazi vode koji će matirati kožu i učiniti make-up trajnijim. Izbjegavajte proizvode na bazi kreme i pudere na kojima nije navedena oznaka "oil free"

Za mješovito lice
Ovaj tip kože ima povećane pore na nosu i obrazima, koji su obično suhi i ljuskavi, a T- zona je masna. Idealni su puderi na bazi vode i bez ulja. Zapravo, mnogi od novijih pudera za lice napravljeni su posebno za mješovitu kožu na način da kontroliraju mašćenje kože, dok u isto vrijeme osiguravaju hidrataciju suhim mjestima. Najbolje će vam odgovarati sjenila i rumenila u prahu te puder u kamenu.Izvor: serbianforum.org
Ljepota.ba
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:

www.medicineadviser.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar