16. 02. 2012.

Tajne za lijepe obrve

Najbolje je čupati samo one dlačice koje iskaču iz glavne linije, a svakako to učini nakon tuširanja, kada je koža najmekša, što će svakako pridoneti ublažavanju bola

Kod obrva je najvažnija njihova debljina, dužina i zaobljenost, a pri njihovom oblikovanju najbolje je pratiti postojeći oblik i možda ih samo malo usmeriti kako bi izgledale što prirodnije, a opet stilizovane. Naravno, treba paziti da se ne postigne protivefekat, jer ako ih previše zaobliš, mogla bi da izgledaš kao da se stalno čudiš.


Najveće greške događaju se kod čupanja, jer uvek smeta još pokoja dlačica, pa se napravi rupa u obrvi.
Najbolje je čupati samo one dlačice koje iskaču iz glavne linije, a svakako to učini nakon tuširanja, kada je koža najmekša, što će svakako pridoneti ublažavanju bola. Ako pak nisi stručna u tome, potraži pomoć kozmetičarke.

Kada postigneš da obrve napokon izgledaju uredno, male nepravilnosti mogu se korigovati specijalnim olovkama za obrve koje dolaze u kompletu s četkicom.

Pošto si ih lagano iscrtala, počešljaj ih četkicom. Na taj način razmazaćeš liniju olovke, pa će se stopiti s obrvom. Pazi da boja obrva bude u skladu s tvojom kosom.

Ako si plavuša i imaš svetle obrve, ne preporučujemo korišćenje olovaka, već senki u istom ili za nijansu tamnijem tonu, koji će izgledati prirodno. Ako su ti obrve neposlušne, ne žele da stoje kako ste ti to zamislila i vraćaju se u prvobitni položaj – imamo rešenje – fiksator za obrve! To je gel koji se vrlo jednostavno nanosi na njih, a upakovan je poput maskare. Lagano začešljaj obrve četkicom i gel će učiniti svoje. Tvoje obrve uokviriće oči na najbolji mogući način.

izvor: www.zenskikafe.com
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:


Nema komentara:

Objavi komentar