20. 02. 2012.

Uklanjanje strija i celulita

Struja briše strije i topi celulit

U savremenoj medicini primjena električne energije sve je češća, od liječenja brojnih bolesti do estetsko-korektivnih zahvata. Struja niske frekvencije izaziva mišićne kontrakcije i koristi se za elektrostimulaciju mišića.

Povišenjem frekvencije struje stvara se posebna vrsta elektromagnetskog polja, što stvara radiovalove ili radiofrekvenciju.

Radiovalovi djeluju na molekule vode, pri čemu se one rotiraju i oslobađaju energiju u obliku topline, s brojnim efektima na tkivo. Što tkivo ima više vode u sebi, to je bolji efekt radiovalova, što se posebno odnosi na celulit.

Dva nastavka

Radiovalovi se putem posebnih nastavaka prenose na kožu, pri čemu ne dolazi do oštećenja. Unipolarni nastavak služi za dubinsko zagrijavanje tkiva do dva centimetra ispod površine kože, dok bipolarni nastavak prodire pet do šest milimetara ispod površine kože.

Radiovalovi se koriste za smanjivanje i uklanjanje celulita, smanjivanje opsega trbuha, zatezanje viška kože, smanjivanje strija, uklanjanje lipoma, poboljšanje rezultata liposukcije, liječenje akni, smanjivanje pora i mašćenja lica, zatezanje lica i vrata, smanjivanje podbratka i oblikovanje vrata, podmlađivanje dekoltea i podizanje grudi, podizanje i učvršćivanje stražnjice, smanjivanje grudi kod muškaraca, podizanje kapaka i obrva te podmlađivanje šaka.

Struja na nekoliko načina utječe na kožu:

1. Utjecaj na vezivno tkivo i metabolizam stanica - Kontrolirano zagrijavanje izaziva oštećenje vezivnog tkiva i kolagena, čime nastaje upala koja pokreće kaskadnu reakciju, pri čemu nastaje novi kolagen uz jačanje postojećeg kolagena.

Koža dobije sjaj, postaje glatka i meka uz povećanu elastičnost i napetost.  Metabolizam stanica jača i ubrzava, te stanice imaju više energije i otpornije su na vanjske štetne podražaje.

2. Jačanje cirkulacije i limfne drenaže - Zagrijavanje tkiva pojačava cirkulaciju i limfnu drenažu jer se žile šire. Zastoj cirkulacije i limfne drenaže pogoduje nakupljanju masti, dok jačanje cirkulacije i limfne drenaže pogoduje razgradnji masti.

3. Lipoliza (razbijanje masnih stanica) - Radiovalovi izazivaju razbijanje i uništenje membrane masnih stanica, pri čemu one svoj sadržaj izbacuju u cirkulaciju i limfni sistem te ih izlučuju putem mokraće. Zagrijavanjem tkiva pojačava se metabolizam i potrošnja masti kao izvora energije. Efekt lipolize može se uporediti s liposukcijom, samo što je rezultat brže vidljiv i nije potreban nikakav oporavak niti ostaju dugotrajne bolne modrice.

4. Uništavanje lojnih žlijezda - Radiovalovi uspješno razbijaju i uništavaju lojne žlijezde putem zagrijavanja. Također, smatraju se trenutno najboljom metodom za liječenje akni, posebno tvrdokornih oblika koji su hormonalno uvjetovani.

Rezultati traju dvije godine

Za tretmane lica i akni potrebna su prosječno tri do četiri tretmana. Za celulit, nadlaktice, tijelo, vrat i podbradak potrebno je šest tretmana. Razmaci između tretmana su od sedam do 20 dana, ovisno o tome koji se dio tretira.

Trajanje rezultata ovisi o mnogo faktora, ali prosječno su vidljivi godinu do dvije. Osim kratkotrajnog crvenila, ne postoje druge posljedice tretmana.

Tretman radiovalovima nije preporučljiv trudnicama, osobama koje imaju ugrađen pejsmejker, kod autoimunih bolesti, epileptičarima, osobama koje imaju metalni implantat na mjestu tretmana te onima koji su u protekloj godini uzimali lijekove "roaccutan" i "neotigason".

Nema komentara:

Objavi komentar