19. 02. 2012.

Kako se riješiti prištića?

Kako se riješiti prištića?
Kako se riješiti akni? 
Kako se riješiti crvenih bubuljica?
Rešite se bubuljica bez ijednog potrošenog dinara

Čak i ako u borbi protiv akni koristite skupe proizvode, često vam se čini da ni oni nisu dovoljno dobri. Da li biste nam poverovali kada bismo vam rekli da se bubuljica možete rešiti bez ijedne potrošene pare? Samo se pridržavajte ovih jednostavnih saveta i one se više neće tako lako pojavljivati na vašem licu.

Bakterije na mobilnom

Na telefonu se tokom dana može nakupiti mnogo bakterija, koje samo čekaju da skoče na vaše lice svaki put kada telefonirate. Upravo zbog tog razloga morate da čistite mobilni što je više moguće. Ako pri ruci nemate ništa za čišćenje, poslužiće vlažne maramice.

Prljavi jastuci

Jastuke, kao i ostatak posteljine, morate redovno da menjate jer se na uzglavlju može nakupiti mnoštvo bakterija i grinja, što će samo pogoršati probleme sa aknama.

Čistite pribor za šminkanje

Pribor se mora prati vrlo često, kako bi sa njega uklonili sve neželjene materije. Stručnjaci preporučuju da bar jednom nedeljno zaboravite na mejkap i pustite vašu kožu da slobodno diše.

Dodirivanje lica

Iako se možda čini bezazleno, dodirivanje lica samo će preneti bakterije s vaših ruku na lice. To će pogoršati stanje, zato prestanite da ga pipkate.

Prečesto čišćenje

Ako prečesto čistite lice, nestaće potrebne količine prirodnih ulja na njemu, što će samo dovesti do povećanja količine sebuma (loj koji luče žlezde lojnice). Iako mislite da ćete takvim čišćenjem ukloniti bakterije i masnoću, često čišćenje može da dovede do pojave akni. Zapamtite, lice perite dvaput na dan, nikako češće!

Presvlačenje nakon vežbanja

Nakon što ste se bavili nekom telesnom aktivnošću, istuširajte se što pre možete kako biste odmah uklonili znoj i bakterije. Nemojte ni slučajno opet obući istu odeću, već je odmah stavite na pranje.

Šiške

Koliko god vam se sviđao ovaj tip frizure, zbog masne kose se često stvaraju bubuljice na čelu. Naravno, to ne znači da se morate odreći modernih šiški, samo ih samo perite što je češće moguće.


Izvor: serbianforum.org
Zdravlje
Korisne informacije o ljepoti, zdravlju i prehrani možete pronaći na:


Nema komentara:

Objavi komentar