07. 04. 2012.

Izbjegnite katastrofe sa šminkom

Zalepljene trepavice, razmazana senka ili previše rumenila samo su neke greške koje činimo kad se šminkamo u žurbi.

Zaljepljene trepavice, razmazano sjenilo ili previše rumenila samo su neke greške koje činimo kad se šminkamo u žurbi. Izbjegnite ih uz pomoć naših malih trikova ili, ako do njih ipak dođe, ispravite ih.


Previše rumenila. Ako ste pretjerali prilikom nanošenjem kremastog rumenila, uklonite ga vlažnom maramicom, pažljivo i isključivo u pravcu slepoočnica. Na kraju vrhovima prstiju nanesite tekući puder na obraze dok ne dobijete željenu nijansu. Četku kojom nanosite rumenilo u kamenu ili prahu prvo otresite ili otpušite višak.

Umrljani lak za nokte
Kada lakirate nokte na brzinu, naročito tamnim bojama, za uklanjanje umrljanog laka najbolje je koristiti olovku s acetonom. Oko nokta prijeđite vrhom ove magične olovke, koja je natopljen acetonom, i izbrisati ćete tragove laka. Možete iskoristiti i štapiće za uši. Namočite ih u aceton i sredite nokte, piše Žena.blic

Eyeliner u valovima Ako ste eyelinerom neprecizno povukli liniju, prvo pričekajte da se osuši, a potom je korigirajte uz pomoć štapića za uši koji ćete umočiti u bezalkoholni tonik ili hidratantnu kremu. Da bi linija bila što pravilnija, iscrtavanje eyelinerom počnite od unutrašnjeg dijela oka, ali prije toga prstom druge ruke zategnite kapak.

Mrvice od sjenila
Kad vam sjenilo prilikom nanošenja padne ispod očiju, ne pokušavajte ga očistiti rukama jer ćete ga samo razmazati. Uklonite ga četkom za rumenilo, a zatim ispod očiju blago nanesite transparentni puder. Prije nanošenja sjenila na predio ispod očiju možete nanjeti deblji sloj pudera u prahu, koji ćete nakon šminkanja samo ukloniti četkom. Za šminkanje u žurbi najbolje je koristiti svijetlija ili kremasta sjenila. Za njihovo nanošenje nije potrebna velika preciznost, pa umjesto aplikatora, za njihovo nanošenje mogu poslužiti i prsti.

Muke s trepavicama
Ako želite nanjeti nekoliko slojeva maskare, morate pričekati da se svaki od njih osuši. Ukoliko pak nemate dovoljno vremena, savjetujemo da se zadržite na prvom sloju jer će vam se u suprotnom trepavice slijepiti. Uvijač za trepavice koristite prije nanošenja maskare, nikako poslije.

izvor: Javno

Nema komentara:

Objavi komentar