08. 04. 2012.

Kako izlgedati super u zrelim godinama?

Adekvatna šminka, kao i nega kose, prilagođen stil odevanja mogu učiniti da i u zrelim godinama izgledate sveže i mladoliko. Pratite naše savete.

Oprezno sa bojom kose
Ostavite ekstremne boje tinejdžerkama. Zaboravite na besomučno blajhanje jer time gubite efekat različitih zlatnih tonova koji kosi daju svežinu i sjaj, a vašem licu mladolikost. Pretamno obojena kosa takođe izgleda neprirodno, a i više ističe godine.


Vratite sjaj kosi
Godine feniranja i stilizovanja uzimaju danak, ostavljajući kosu bez sjaja. Kozmetika je, srećom, veoma napredovala, pa danas postoje razni preparati kojima možete vratiti blistavost vlasi. Zakažite tretman kog frizera ili nabavite neki od seruma, silikonskih kapi ili kristala za sjaj kose.

Korektor gde god zatreba
Zašto da se zaustavite samo na tamnim podočnjacima − stavite malo korektora na unutrašnje i spoljašnje uglove očiju, sa spoljašnje strane nozdrva, kao i na bore oko uglova usana. Ceo tonus vašeg lica odjednom će se podići, a vaša okolina će se zapitati ko je vaš estetski hirurg.

Šminka koja isušuje kožu − nikako!
Što ste stariji vaša koža je sve suvlja, pa razmotrite mogućnost prelaska na lakše pudere sa svetlucavim i kremastim efektom. Isto se odnosi i na rumenila i bronzere.

Prirodno podizanje kapaka
Da biste podigli kapak koji je lagano krenuo da se spušta, koristite svetliju senku uz liniju trepavica, a tamnije osenčite luk iznad pregiba. Svetla senka će vizuelno podići kapak i otvoriti oči.

Pune usne uprkos godinama
Neosporno je da čak i najsočnije usne vremenom gube volumen, zato bi trebalo da znate da tamni, mat karmini samo ističu tu činjenicu. Pređite na svetlije boje ili ružičaste sjajeve, pa će i vaše usne dobiti puniji izgled.

Pronađite savršeni brushalter
Zamolite prodavačicu u radnji donjeg veša da vam pomogne pri izboru grudnjaka. Grudi se menjaju s godinama, pa vam verovatno više ne odgovara model koji već dugo nosite. Danas postoje različiti brushaltera koji podižu grudi, daju telu prirodan izgled, bez nepotrebnih nabora i useka kože. Torzo, samim tim, postaje izduženiji, struk vitkiji, a vi ćete izgledati bar 5 godina mlađi.

Izaberite prave farmerke
Obrazi nisu jedina mesta na telu koja tokom godina podležu sili gravitacije − ista stvar se događa i sa vašom guzom. Zato obavezno obratite pažnju na sastav farmerki koje kupujete. U njima mora biti bar 2% likre, a poželjno je i više. U suprotnom džins će se razvući, pa neće davati nikakvu podršku vašoj guzi.

Poigravajte se stilom
Ne trudite se toliko da sve na vama bude perfektno stilski upakovano. Ubacite neki neočekivan detalj − razbarušena frizura ili neobavezna kožna jakna mogu biti zanimljiv dodatak elegantnoj haljini. To će dati neverovatnu mladalačku energiju vašem stajlingu.
izvori: www.domaci.de
Olivera Vučetić, Blic

Nema komentara:

Objavi komentar