21. 04. 2012.

Koje sjenke pristaju vašim očima?

Nema tih očiju koje neće izgledati očaravajuće, samo ako se prilikom šminkanja koriste prave nijanse senki. Saznajte koje boje pristaju vašim očima i kako treba da izgleda vaš make up u dnevnim i večernjim varijantama.ZELENE OČI

ZA DAN: Za elegantan izgled koristite senku za oči u tamnozelenoj boji, dok ćete s pastelnim nijansama zelene i bež senke izgledati nežnije.
Postupak: na ceo kapak nanesite zelenu senku a bež ispod obrva i ispod očiju.
ZA VEČE: Ljubičasta i pink boja daju uzbudljiv kontrast sa zelenom bojom očiju. Kombinujte sve nijanse, od svetloroze do tamnoljubičaste, koja je najmodernija ove jeseni.
Postupak: tamniju senku nanesite na ceo gornji kapak, a svetliju, lila ili roze, ispod samih obrva.


PLAVE OČI

ZA DAN: Sve nijanse plave boje, od indiga do tirkizne, odlično pristaju plavim očima. Za najbolji efekat kombinujte plavu sa toplim bojama, kao što su oker, boja breskve ili narandžasta.
Postupak: nanesite narandžastu na gornji kapak, a plavu senku iznad nje. Da bi oči izgledale krupnije, povucite tankom četkicom tamnoplavu liniju ispod oka.
ZA VEČE: Srebrna senka daje plavim očima glamurozan izgled. U obzir dolaze sve nijanse, od tamnosive do metaliksrebrne boje.
Postupak: tamnosivu senku nanesite na gornji kapak i ispod očiju. Iznad kapka nanosite sve svetlije nijanse sive boje sve do obrva. Širom četkicom ublažite prelaze.


SVETLOSMEĐE OČI

ZA DAN: Svetlosmeđe oči istaknite svetlucavom belom senkom i zelenim krejonom. Crni krejon upotrebite ako želite posebno da naglasite konture očiju.
Postupak: svetlu senku nanesite na ceo kapak do obrve, a zelenom olovkom iscrtajte krajeve gornje i donje linije duž trepavica.
ZA VEČE: Tamnoplava boja otkriće magičnu dubinu svetlosmeđih očiju, a u kombinaciji sa srebrnom senkom izgledaćete atraktivnije.
Postupak: plavu senku nanesite na kapak i pustite je da pređe sa strane. Ispod obrva nanesite srebrnu senku.


TAMNOSMEĐE OČI

ZA DAN: Boja šampanjca i nežni smeđi tonovi posebno naglašavaju braon oči. Preko dana izbegavajte svetlucave i opredelite se za mat senke.
Postupak: braon senku nanesite na kapke, a bež ispod obrva.
ZA VEČE: Zlatne i bakarne svetlucave senke daće sjaj tamnim očima. Ove boje odgovaraju svim ženama, bez obzira na boju kose. Ako stavite tamnoplavu senku za oči, izgledaćete tajanstveno.
Postupak: zlatnu senku tankom četkicom nanesite duž trepavica, a bakarnu iznad nje, sve do obrva.


Izvor:Zena

Nema komentara:

Objavi komentar