08. 04. 2012.

Korisni kozmetički savjeti

Vjerovatno ste se bar jednom našli u situaciji da vam određeni kozmetički preparat nestane baš kada vam je najpotrebniji, a niste u prilici da ga kupite. Tada na scenu stupa vaša snalažljivost. Većina preparata za negu bazira se na sličnim supstancama, tako da svojoj kosi nećete nanijeti nikakvu štetu ako je ponekad operete gelom za tuširanje ili ako umjesto korektora, na podočnjake nanesete malo bež sjene za oči.


Gel za tuširanje – šampon za kosu
Gel za tuširanje je adekvatna zamjena za šampon. Postupak pranja kose je identičan kao sa šamponom, a i rezultat. Kosa će vam sigurno biti čista. Da krajevi ne bi bili kruti, na njih nanesite balsam ili pakovanje za kosu.

Balzam za kosu – mlijeko za tijelo
Umesto balsama za kosu na mokre krajeve nanesite ulje za tijelo. Njegova hranljiva svojstva zaštitiće vlasi od isušivanja i održaće ih elastičnim. Dovoljno je da malo ulja pomiješate s vodom, utrljate u krajeve, a onda dobro isperete.

Pakovanje za kosu – krema za lice
Na prosušene krajeve utrljajte malo hidratantne kreme. Kada osušite kosu, primijetićete da je krema omekšala krajeve baš kao što biste to postigli pakovanjem za kosu.

Tečni puder – korektor i krema
Korektor u stiku može da zamijeni tečni puder. Nanesite ga na mjesta na licu koja hoćete da prekrijete, na primjer na obraze, čelo i nos, a onda na sunđerčić stavite malo hidratantne kreme i razmažite.

Korektor – bež sjenka za oči
Ako hoćete da sakrijete podočnjake, kapilare ili bubuljice po licu, a nemate korektor, koristiće vam mat sjenka bež boje. Za veče na podočnjake možete da stavite i sedefastu bež sjenku, ali u manjoj mjeri.

Sjena za oči – puder ili rumenilo plus sjaj za usta
Očne kapke možete da osjenčite i tamnijim puderom u kamenu ili rumenilom. Svjetlucavi efekat za veče možete da postignete ako na centralni dio kapka stavite malo bezbojnog sjaja za usne.

Karmin – sjenka za oči
Ako nemate karmin, obojite usne sjenkom i to od uglova ka sredini ili oivičite usta olovkom za usne i prstom blago pređite preko linije razmazujući je ka sredini usana.

Ove sezone, „šarene" oči su se vratile u modu, ali su mnogo sofisticiranije nego prošle sezone. Nema više neonskih nijansi koje su nas zimus vratile u 80-te. Na njihovo mjesto došle su pastelne nijanse, od lila, preko babyroze do sunčanožute boje, kao što je moglo da se vidi na revijama Nikol Farhi i „Diora".

Braon je nova crna

Neki kreatori predlažu da čak kupite bijele sjene, koje će se odlično slagati uz preplanuli, ljetni ten. Takođe, kako objašnjavaju, braon je „nova crna", bilo olovka za oči ili maskara. Što se ajlajnera tiče, neka vam prilikom njegovog nanošenja inspiracija budu holivudske dive iz 40-ih godina prošlog vijeka.
izvori: www.domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar