11. 04. 2012.

Lijepe trepavice na lijepim očima

Lijepe oči uokvirene gustim crnim trepavicama svakoj ženi će udahnuti zavodljiv izgled, ali i intrigantan pogled. 

Mnogi misle kako trepavice ne trebaju nikakvu njegu, ali nije tako. Prema njima se trebate odnositi jednako kao i prema ostatku svog lica, te ih redovno čistiti od šminke, hraniti ih…jednom rječju njegovati.
Zato vam donosimo nekoliko savjeta kako ćete ih najlakše održati zdravima i dugotrajnijima:


Nanosite pravu maskaru - Kod maskara najvažniji je izgled četkice. Glavno pravilo je - što su dlačice na četkici bliže, nanijet ćete gušći sloj maskare, a što su dlačice na četkici duže, naneseni sloj maskare izgledat će prirodnije jer će bolje razdvojiti i definirati trepavice. Tanka četkica se koristi za uredno i precizno naglašavanje sitnih trepavica uz uglove oka, a odlična je i za isticanje donjih trepavica.

Maslinovo ulje - Namažite maslinovo ulje na korijen trepavica i po njima, ostavite neka djeluje pet minuta i onda isperite mlakom vodom. Radite ovo mjesec dana i počeće da vam rastu nove i jače trepavice.

Vitamin E - Vitamin E je jedan od najboljih lijekova protiv opadanja trepavica, a naći ćete ga u većini apoteka. Najbolje ga je koristiti uveče pred spavanje.

Izbjegavajte uvijač - Kako biste dali trepavicama vremena da se oporave, pravite male pause u korištenju uvijača. Radije njega ostavite za neke specijalne prilike, ali ako ga već morate svakodnevno upotrebljavati, onda pravite pauze svaki mjesec od 15-tak dana.

Skidajte šminku - Višegodišnje korištenje šminke, tačnije ostaci nekorektno očišćene šminke, oštećuju korijen trepavica, pa tako postaju slabije i otpadaju. Zato temeljito očistite šminku i nikada ne nanosite sloj na sloj. Trepavice, uz pomoć vate, operite mlakom vodom i obvezno na njih i dio kože oko očiju nanesite posebnu kremu za njegu nježne kože oko očiju.

Pravite pauzu u šminkanju - Kad god vam se pruži prilika, a posebno na odmoru i za vrijeme vikenda, pustite trepavice neka se odmore. Nemojte nanositi maskaru, radije ih premažite maslinovim uljem ili nekom masnijom kremom.

Nema komentara:

Objavi komentar