10. 04. 2012.

Najbizarniji tretmani ljepote

U današnje vrijeme se za ljepotu ne štedi ni vremena ni novca, a neki su spremni svoje tijelo podvrgnuti najčudnijim preparatima poznatim čovjeku.


A evo o čemu je riječ:

1. Masaža zmijama - Za samo 70 američkih dolara spa centar "Ada Barak" u sjevernom Izraelu nudi da se uz pomoć šest neotrovnih zmija riješite stresa u mišićima. Vlasnik tvrdi kako se klijenti, nakon što pobjede inicijalni strah, osjećaju bolje nego ikad.

2. Sapun od ljudskog mlijeka - Iako nijedno istraživanje nije pokazalo da sapun napravljen od ljudskog mlijeka ima povoljan uticaj na kožu, to ne sprječava obožavaoce "Fight Club-a" da po internetu objavljuju recepte za izradu ljudskog sapuna. Ako ništa drugo, barem ćete biti sigurni koje sastojke sadrži vaš sapun.

3. Krema od izlučevina puža - Ako na licu imate neželjene pjege ili vam je boja kože siva i nezdrava, onda je potpuno organska kozmetika "Bohemia Style" prava stvar za vas. Napravljeni od izlučevina čileanskog puža Helix Aspersa Muller, cijeli niz preparata će vam pomoći da regenerirate svoju kožu, barem tako piše na etiketi.

4. Tretman lica zlatom - "Gold Facial tretman" je lagana masaža lica sa 24-karatnim listićima zlata koju možete obaviti na ekskluzivnoj i tajnoj lokaciji u Palm Beach-u. Ne zna se koje bi pozitivne posljedice zlato moglo da ima na kožu, ali je očigledno da se prekrivanjem kože onemogućuje normalan dotok kiseonika do ćelija kože.

5. Bikova sperma za kosu - Jedan salon iz Velike Britanije nudi tretman u koji je uključeno mazanje bikove sperme po kosi. Nakon 45 minuta posla i utrošenih stotinjak funti osjećat ćete se kao pravi matador.

izvori: www.domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar