14. 04. 2012.

Navike koje mjenjaju vaš izgled

Želja da izgledamo dobro je u ljudskoj prirodi. Uostalom, studije su pokazale da ljepši ljudi imaju više uspjeha u ljubavi i finansijski su uspješniji. Postoji mnogo stvari i navike koje vam mogu pomoći da poboljšate svoj izgled. Usvojite ih već danas i vidjet ćete poboljšanje izgleda za mjesec


Redovno mjenjajte posteljinu - Prljave jastučnice su glavni razlog za probleme sa kožom lica. Mjenjajte ih jednom sedmično, pa ćete smanjiti vjerovatnoću da ćete začepiti pore. Ostaci šminke i preparata za kosu na jastučnici vrlo lako mogu doći do vaše kože.

Šamponirajte kosu samo jednom – Idealno bi bilo kada biste prali kosu samo dva puta sedmično, jer šamponi mogu osušiti tjeme i napraviti vam problem sa peruti. Međutim, ukoliko redovno vježbate ili se bavit nekim sportom svakodnevno kupanje je neizbježno. Zato bar prilikom pranja kose samo je jednom šamponirajte.

Svaki dan koristite konac za zube – Kako biste imali ubitačan osmjeh riješite se naslaga između zuba svaki dan koristite konac za zube, a svakih šest mjeseci posjetite zubara, pregledajte ih i izbjelite. Međutim, morate paziti da to ne bude ubitačno bijela boja. Sedmicu nakon izbjeljivanja izbjegavajte konzumiranje hrane i drugih stvari koji prljaju zube, kao što su kafa, crno vino, cigarete.

Vodite računa o koži lica – Osnovna njega kože je bitna za vaš izgled. Čistite i hidratizirajte lice, koristite kremu protiv podočnjaka i obavezno nanosite balzam za usne. Dva ili tri puta sedmično očistite lice pilingom.

Spavajte osam sati – U prosjeku je svakome od nas potrebno sedam do osam sati sna kako bismo napunili baterije. Ukoliko spavate manje to će vas učiniti manje efikasnim, a osim toga, podbuhlost zbog nedovoljno sna će se vidjti na vašem licu. Potrebno je samo nekoliko noći neredovnog sna da biste izgledali kao zombi. S druge strane, dovoljno sna će smanjiti neprijatne tamne krugove oko očiju i podbuhlost.


Pijte osam čaša vode svaki dan – Voda će vas održati zdravima i smanjiti pojavu bora. Kafa i alkohol su dijuretici, što znači da doprinose ispuštanju vode iz tijela, a što može dovesti do suhe kože sa vidljivijim borama. To možete spriječiti ukoliko pijete 8 čaša vode dnevno.

Hranite se zdravo – Ukoliko se potrudite hraniti zdravo dobit ćete pola bitke na putu za dobar izgled. Vaše tijelo je kao mašina, koja traži najkvalitetnije gorivo kako bi funkcionirala dobro. Glavno pravilo je da jedete puno voća i povrća.

Vježbajte prije nego izađete vani - Vježbanje će vam pomoći da izgledate dobro bar nekoliko sati, a osim toga će vam podići samopouzdanje.

Nosite odjeću koja vam pristaje - Možete nositi šta poželite, od dizajnerske odjeće, preko odjeće koju ste kupili na pijaci, međutim, ukoliko kupite neku dizajnersku odjeću koja vam ne pristaje izgledat ćete kao osoba koja ima više novca nego stila.


 domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar