10. 04. 2012.

Popravite sami svoju kozmetiku

Naša kozmetika je naše malo blago. Čuvamo je, pazimo i mazimo. No ipak se dogodi da se neki proizvod ošteti. Ali bez brige, ne morate se odmah oprostiti sa šminkom, možete ih sami popraviti i nasataviti koristiti.


Ne možete otvoriti lak za nokte

Jedan od najčešćih problema s bočicama laka za nokte je njegovo otvaranje. Ili ne možete otvoriti lak za nokte ili vam četkica ostane u bočici, a čep držite ruci. To ćete izbjeći ako svaki malo acetonom očistite rub bočice kako se ne bi uhvatio lak koji se skori i zalijepi oko čepa.

No ako vam se dogodi da ne možete otvoriti lak, prvo ga stavite pod mlaz vruće vode. Osušite bočicu i pokušajte je otvoriti. Za bolje držanje možete oko čepa zalijepiti selotejp koji će omogućiti bolji stisak.

Puknuo vam je ruž za usne

Kako se za izradu ruža koristi vosak, ruževi se počinju topiti na višim temperaturama. Idealna temperatura je ona sobna, ali ako vam se dogodi da je ostao na suncu, može se rastopiti. U tom slučaju ruž ostavite na 20 minuta u hladnjaku kako bi ponovno postao krut.

Ako vam ruž pukne, pokušajte vratiti ostatak u njegovu bočicu. Kako bi se ponovno slijepio jednostavno ga zagrijte uz pomoć sušila za kosu i stavite ga u hladnjak.

Oštećeno sjenilo za oči ili rumenilo

Dogodi se da kutijica sjenila za oči ili rumenila jednostavno ispadne na pod. U tom slučaju se raspukne njegov sadržaj i ostanu nam komadići nekoć drage šminke. Do oštećenja može doći i zbog ekstremnim temperatura. U ovom slučaju će vam pomoći alkohol za sterilizaciju.

Kapnite par kapljica na sjenilo ili rumenilo i uz pomoć glatkog noža ponovno načinite kompaktnu masu. Ako uistinu ne možete popraviti proizvod, možete ga smrviti u potpuni prah i koristiti ga na taj način. Ako putujete odličan način da zaštitite ove i slične proizvode je da u kutijicu stavite male jastučiće s kojim skidate šminku. Ako su preveliki jednostavno ih škaricama prilagodite veličini.

Što vreba iz vaše kozmetičke torbice?

Baš kao i hrana, kozmetika ima rok trajanja i s vremenom može razviti bakterije koje mogu dovesti do infekcije. Rizik se još povećava kada se proizvodi posuđuju prijateljima. Zato redovito pregledajte navedene rokovekako biste znali kada je vrijeme reći "zbogom" proizvodima na vašem kozmetičkom "lageru".

Rokovi trajanja kozmetike računaju se od trenutka kada ste otvorili proizvod. Njihov rok iznosi, za pudere i sjenila u kamenu dvije godine dok za pudere u kremi lil sticku jednu godinu. Ruž i olovka za usne traju obično do godinu dana a maskara i eyelineri do tri mjeseca.

Savjeti za održavanje svježine make up-a

Pomirišite svoju kozmetiku, ukoliko ima neobičan miris, možda sadrži bakterije i treba je se baciti. Uvijek brinite o tome da su proizvodi čvrsto zatvoreni i nisu izloženi suncu jer ih to može uništiti. Ne koristite kozmetiku za oči ukoliko imate infekciju oka. Nikada nemojte dodavati tekućinu proizvoda, osim ako suprotno nije propisao proizvođač.

Ukoliko dođe do promijene u boji i teksturi proizvoda, odmah ga bacite. Izbjegavajte isprobavanje kozmetike u dućanu. Ukoliko testirate, nikada nemojte nanositi make up direktno iz kutijice (tube itd). Umjesto toga za nanošenje koristite čisti jednokratni aplikator (npr. spužvicu).

izvori: www.domaci.de
Nema komentara:

Objavi komentar