07. 04. 2012.

Pravilna njega grudi

Veličinu grudi teško je (ili nemoguće) da izmenite uz pomoć kozmetike, ali, mekoća i putenost ovog najlepšeg dela tela svake žene zavisi samo o vama. Da biste utvrdili stanje kože oko grudi, pokušajte ovo: pritisnite lagano kožu između vrata i bradavica i podignite. Ako koža nije savršeno glatka i ako vidite neravnine, imate celulit. Celulit možete da smekšate masažom: kružnim nežnim pokretima masirajte od bradavica koristeći gelove i kreme koje omekšavaju i toniraju kožu grudi. Efikasno je i toplo/ hladno tuširanje ciljane zone. Otkrićemo vam neke male tajne lepog poprsja:


Blagi piling
Masirajte redovno pre tuširanja celo telo rukavicom za masažu kružnim pokretima. Kožu na grudima masirajte sasvim nežno od središnjeg dela grudi prema spolja. Masaža poboljšava situaciju i izaziva termički efekt koji otvara pore. Dobro prokrvljen i oslobođen od starog površinskog sloja, dekolte deluje mnogo svežije.


Maska za učvršćivanje
Posle pilinga nanesite masku za učvršćivanje na grudi, dekolte i vrat i opustite se desetak minuta.

Preparati
Nanesite dosta hranjive kreme na grudi i dekolte, najbolja je ona koja ima sastojke za učvršćivanje. Neki dobar losion za učvršćivanje čiji sastojci popravljaju tonus kože i sadrže velike količine vitamina B za popravljanje štete nastale izlaganjem na suncu biće veliki saveznik vaše lepote.

Popravite štetu
Upotreba kreme bogate antioksidantima može da popraviti površinska oštećenja na koži. Zato bi bilo najbolje da kupujete kreme koje sadrže vitamine C i E i upotrebljavajte je dugoročno.

Nikad nije prerano
Stručnjaci kažu da nikad nije dovoljno rano da počnete da koristite kremu za učvršćivanje vrata. Trebalo bi to da počnete da radite već u kasnim dvadesetim ili ranim tridesetim godinama.

Masaža za lepotu
Da bi se sredstva za negu dobro razgradila, pomažu blage masaže prilikom njihovog nanošenja na kožu. Stavite desnu ruku između grudi i vucite je blago dijagonalno prema levom ramenu. Ponovite nekoliko puta, a zatim promenite stranu i uradite isto levom rukom prema desnom ramenu. Na kraju pređite dlanom od ključne kosti preko ramena.


Izvor:Blic

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.