05. 04. 2012.

Put do blistave kože

Gubitak vode, elastičnosti ili tonusa... Svako životno razdoblje u koži izaziva drukčije promene. Prilagodite im negu i vaša će koža blistati


Od 40. godine koži treba nježnost
Stanični procesi postali su sporiji, stanice ne proizvode dovoljno tvari koje će održati vlažnost i čvrstoću. Koža postaje suha, bore su dublje. Možda ste navikli za čišćenje korisiti gel koji se ispire vodom? Zamijenite ga mlijekom ili losionom koji se ne ispire, blagim sredstvom koje neće isušiti kožu i oštetiti hidrolipidni sloj. Ako vam nedostaje osjećaj svježine, nakon mlijeka ili losiona za čišćenje osvježite lice bezalkoholnim tonikom. Nanosite ga na lice komadićem vate namočenim vodom ili ga jednostavno raspršite po licu.
Iako ste možda poduzeli sve da izbjegnete bore, poneka bora ipak je neizbježna. Potrebna vam je njega u čijoj su osnovi aktivne tvari ciljanog djelovanja koje neutraliziraju slobodne radikale i potiču obrambene sposobnosti kože, a istodobno pomažu koži da se oporavi od oštećenja. Potražite kreme s vitaminima ili retinolom, ekstraktima soje, koenzimom Q10, ali ne zaboravite i hijaluronsku kiselinu koja veže i u dubljim slojevima kože zadržava vodu.
Ako uobičajena, svakodnevna njega nije dovoljna, posegnite za serumima (u obliku emulzija ili ampula), maskama i pilinzima. Pomoći ćete regeneraciju i revitalizaciju kože, površina kože bit će glađa i ujednačene boje, bore će biti manje vidljive, a koža će dobiti svježinu.

Od 50. godine specijalna njega
Počevši od 50. godine proces obnavljanja stanica usporava se za 50 posto. Površinski sloj gubi mekoću, dubljim slojevima nedostaje vode, koža gubi kompaktnost i elastičnost. Stanje se dodatno pogoršava smanjenim lučenjem estrogena u menopauzi.
Kako koža gubi mekoću i elastičnost, nekad jedva primjetni nedostaci postaju izraženiji. Vidljive postaju oštećene kapilare, proširene pore, neujednačenost teksture i boje tena. Manje nepravilnosti moguće je prevladati primjerenom njegom i prikriti šminkom, no za izraženije valja potražiti pomoć u kozmetičkom salonu.
Za svakodnevnu njegu birajte proizvode bogate teksture i ne zaboravite da je hidratacija kože i dalje osnova njege. Tek ako ima dovoljno vode, koža će moći pokrenuti prirodne vitalne funkcije i iskoristiti aktivne tvari koje joj osiguravate svakodnevnom njegom.
U menopauzi osim bora postaje izražena i opuštenost kože, slabljenje tonusa i elastičnosti. Koži su potrebne formule s većim postotkom aktivnih tvari anti-ageing djelovanja, a osim toga i proizvodi koji na površini kože ostavljaju fini, nevidljivi sloj sitnih čestica koje reflektiraju svjetlo i tako optički prikrivaju nepravilnosti.

izvor: Vita

Nema komentara:

Objavi komentar