14. 04. 2012.

Savršena šminka za 60 sekundi

Vaš makeup zaista može izgledati čudesno u samo jednoj minuti ili čak i manje. Evo nekih super savjeta za vas koje možete isprobati već danas.


1. Vjerujte u moć sjenila - Nanesite ih na cijele očne kapke i tako ćete postići da oči izgledaju širom otvorene (boja pokriva crvenilo) ili ih koristite kao izvrsnu osnovu za kreon (izgleda odlično uz smeđu, crnu i tamno plavu boju). Dodajte treperavu bež na unutrašnje uglove očiju i tako ćete imati look koji može biti i dnevni i noćni.

2. Nanesite rumenilo samo na jabučice obraza - To je jedan instant posvijetljivač lica, koji će pripremiti teren za ostali make-up, bilo da želite staviti još rumenila ili ne. Koristite paperjastu četku i stavite malo roze na jabučice vaših obraza i u tren oka izgledate nevjerovatno.

3. Iskoristite olovku za usne - Mislite da trebaju sati da bi vaše usne izgledale dobro? Razmislite opet! Samo izaberite olovku koja se potpuno uklapa sa bojom vaših usana. Nanesite olovku na ivice, povlačeći je prema sredini (oko 20 sekundi). Uokvirite vrhove usana olovkom da biste napravili obris (konturu) (10 sekundi) i to je to. Gotovo!

4. Potražite sjenila za oči sa više boja - Zvuči jednostavno, ali ukoliko nosite sjenila i olovke koje ističu boju vaših očiju, vaša prirodna ljepota će prosto zasjati. Da biste istakli baby – plave oči, probajte bogate smeđe nijanse. Imate zelene oči? Ljubičasta će im pomoći da zasjaje. Smeđe oči i oči boje lješnjaka izgledaju čudesno usklađene sa zlatnom ili bronzanom. Brinete kako pronaći pravu nijansu? Tu je pregršt drogerija, pitajte ih za savjet.

5. Pametno nanesite kremu za samotamnjenje - One ustvari predstavljaju jedan kompaktan odmor – samo nekoliko stvari može učiniti da izgledate odmorno, relaxirano i osunčano. Ukoliko vežete kosu, nanesite kremu i na ušnu školjku, jer će izgledati prirodnije.

6. Neka boja vaših usana bude glamurozna uz pomoć sjajila - Dobit ćete trajnu boju i sjaj, bez nekog komplikovanog održavanja. Jednostavno po potrebi iznova stavljajte sjajilo. Tako se ne morate brinuti da će se boja skinuti dok ste vi van i degustirate koktele.

7. Koristite heavy metall make-up u svjetlijem izdanju - Nanesite metalik sjenilo svojim kažiprstom na unutrašnje kutove očiju. Tako ćete dobit užaren look koji je savršen za odlazak na Crveni tepih ili pak lokalni pub.

8. Uskladite make-up sa modim dodacima - Uskladite make-up i dodatke uz svoj outfit, tako da sve izgleda skladno za nekoliko sekundi. Kombinujte npr. rozi ruž i roze nokte, ili crvene usne i roze kopče, zlatnu olovku za oči i zlatne naušnice itd.

9. Nanesite make- up na ramena - Da biste izgledali još bolje u topićima i haljinicama bez britela, pokušajte nanijeti malo svijetlog pudera na srednji dio vaših ramena. Mislite da je out? Ali, čak i sa svjetlucavom sivom ili blijedo rozom ćete postići rezultate. Nanesite i malo kreme za samotamnjenje na udubljenja na vratu i dobro utrljajte. Koristeći ovaj suptilno kontrasni make-up trik, gornji dio vašeg tijela će izgledati tonirano i zdravo.

domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar