10. 04. 2012.

Savršene oči

Ako jeste, onda ste sigurno primijetili da im na fotografijama iz svakodnevnog života oči izgledaju obično i nezanimljivo, dok na fotografijama sa crvenih tepiha djeluju velike, blistave i otvorene? U čemu je tajna? Tajni u stvari ima nekoliko, a mi ćemo vam otkriti sve trikove makeup umjetnika, koji šminkom, holivudskim ljepoticama prave pogled zavodnica.


Obrve daju okvir pogledu

Pobrinite se da vam obrve budu lijepo i uredno počupane. Ako ne znate kako da ih sredite, bolje je da odete u salon ljepote, jer obrve imaju ogroman uticaj na cjelokupan izgled vaših očiju. Kada vam profesionalac prvi put počupa obrve, imaćete pravu formu i kasnije ćete sa lakoćom moći da uklonite tek iznikle dlačice koje štrče. Obrve možete uljepšati i dobrom, ali ne pretamnom olovkom. Budite oprezni da ne pretamnite obrve, jer to na svijetlu senku neće lijepo izgledati.Maskara i na donje trepavice

Birajte kvalitetne maskare koje izdužuju i daju volumen trepavicama. Maskaru nanosite u više slojeva, a pre nanošenja sljedećeg, morate sačekati da se prethodni osuši. Vodite računa i o tome da je ovaj komad šminke uvijek svjež, jer će u suprotnom slojevito nanošenje praviti crne grudvice na vrhu trepavica. Maskaru obavezno nanesite i na donje trepavice. Ako spadate u jednu od onih žena koje su godinama izbjegavale nanošenje maskare na donje trepavice, jer to „zatvara“ pogled, vrijeme je da saznate da ste u velikoj zabludi. Maskara na donjim trepavicama radi upravo suprotno - otvara pogled i zato ne biste smjeli da ih preskačete.

Svijetla sjenka za veće oči

Duž kapka, uz ivicu obrve nanesite svetlu krembijelu ili sedefbijelu sjenku. Na unutrašnjost kapka stavite za dvije nijanse tamniju sjenku od one koju ste stavili uz kapak. Zatim, blagim potezima četkice izjednačite oba sloja sloja, kako biste dobili postupni prelaz iz boje u boju. Svetliju sjenku nanesite i na ivicu donjeg kapka, ali samo do polovine kapka.

Bijela olovka „otvara“ pogled

Za zavodnički pogled, šminkeri predlažu da donji kapak oivičite kremastom bijelom ili sedefbijelom olovkom. U opticaj mogu da dođu i srebrne nijanse olovaka za oči. Iako bijela olovka možda zvuči čudno, ona stvarno otvara pogled, a možete je nanijeti i na unutrašnju ivicu i gornjeg i donjeg kapka.

Obavezno uvijte trepavice

Uvijek uvijte trepavice prije nanošenja maskare, a uvijač prije tretiranja trepavica zagrijte fenom za kosu. Pazite naravno da ne pretjerate sa zagrijavanjem, ali najbolje je da uvijač bude prilično topao. Trepavice možete uviti i nakon nanošenja maskare, ali maskara mora biti potpuno suha, da ne biste upropastili šminku.

izvori: www.domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar