07. 04. 2012.

Sedam rješenja za lice bez greške

Med protiv opekotine, jastučnicom protiv bubuljica i ružičastom bojom protiv sivila samo su neki od trikova za lepotu koji će vam uštedeti vreme i novac, ali i olakšati dnevne "beauty" rutine.Opekotine

Opekotine na uvu ili licu od prese za kosu ili figara će umiriti med. Na opekotinu pritisnite hladnu oblogu i nakon toga nanesite malo meda i na kraju namažite maslinovim uljem. Med deluje protuv upale, a maslinovo ulje vraća koži vlagu.


Ostatak ruža

Ne bacajte ostatak potrošenog ruža za usne. S drškom kašičice "iskopajte" ostatke i stavite ih u praznu kutijicu od kreme ili balzama za usne, pomešajte sa manjom količinom shea maslaca. U trenu ste dobili nijansirani balzam za usne.

SOS maskara

Ako ste u žurbi i nemate vremena da čekate da se maskara osuši, običnu maskaru zamenite vodootpornom koja se dvostruko brže suši pa se neće preslikati na kapak ili područje ispod oka.

Nosite ružičasto

Ova topla boja može osvežiti svaki ten. Rumenilo, sjaj ili senke ružičaste boje u malim količinama nanesite na lice i osvežite svoje lice kao i celokupni dnevni izgled.

Besprekorne obrve

Četkicu stare maskare dobro operite sapunom i vodom. Nakon nanošenja šminke četkicu poprskajte lakom za kosu ili na njega nanesite malo gela i u nekoliko poteza počešljajte obrve koje će ostati postojane.

Postojane veštačke trepavice

Ako niste vešti u stavljanju veštačkih trepavica i već vam se događalo da vam trepavice otpadnu, isprobajte ovaj trik. Nanesite lepak na trepavice i pričekajte 30 sekundi. Lepak će se stegnuti što će vam olakšati nanošenje.

Čista jastučnica
Higijena lica vrlo je važna za besprekoran ten. Jastučnicu menjajte jednom nedeljno jer masnoća sa kose može da uzrokuje bubuljice i akne, piše Zadovoljna.

Izvor: S media

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.