14. 04. 2012.

Šest osnovnih make-up proizvoda

Kozmetička torbica jedan je od najčešćih predmeta u ženskim torbama. Unatoč velikoj ponudi raznoraznih proizvoda za uljepšavanje, nema potrebe da tu malu torbicu natrpavate svime i svačime.


Šest je osnovnih kozmetičkih proizvoda uz pomoć kojih možete apsolutno zablistati i u potpunosti osvježiti svoj izgled, i to u samo nekoliko minuta.

1. Podloga

Dobra podloga ključni je faktor ljepote lica. Ona dolazi u nekoliko različitih tekstura (puder u prahu, tekući puder, puder u kremi) kao i boja. Ovo je prvi proizvod koji koristite kada krenete s uljepšavanjem lica, i koristi se kao baza za daljnje šminkanje. Svakako budite sigurni da ste odabrali proizvod koji najbolje odgovara vašoj koži, što teksturom što bojom, jer dobra podloga ima bitnu funkciju - sakriti sitne nedostatke i ujednačiti kožu lica. Nanosi se ili četkom ili spužvicom.

2. Korektor

Korektor u obliku kremastog stika ili pak tekuće teksture savršeno prikriva sitne nedostatke kože kao što su sitni prištići, miteseri, crvenilo... Ukoliko ste ga dobro nanijeli na lice, vaš će ten biti predivno ujednačen i spreman za nanošenje boja. Danas su vrlo popularni korektori koji prikrivaju podočnjake i tamnu kožu oko očiju. Najlakše i najbolje se nanosi uz pomoć kistića.

3. Sjenilo i/ili olovka za oči

Ova dva proizvoda imaju zadatak da istaknu vaše oči. Tekstura i boja sjenila i/ili olovke ovisi o tome koji konačni efekt želite postići. Bez obzira želite li posvijetliti i otvoriti oči (koristite svjetlo sjenilo) ili želite dramatično oči ili pojedinačne dijelove (koristite olovku i tamnije sjenilo), ova dva proizvoda svakako trebaju naći mjesto u vašoj kozmetičkoj torbici.

4. Rumenilo

Rumenilo ima zadatak da istakne naše jagodice. Dolazi u mnogobrojnim nijansama crvene, ružičaste i narančaste, u obliku kreme ili pudera. Malo rumenila na licu uvijek će vam u par sekundi pomoći da postignete svjež i zdrav izgled.


5. Maskara

Uz pomoć maskare koja se nanosi na gornje i/ili donje trepavice finalno ćete istaknuti vaše oči. Maskara produljuje, podebljava i potamnjuje trepavice i stavlja naglasak na oči, pa čak i onda ako niste nanijeli sjenilo ili ako ste koristili izuzetno svijetlo sjenilo. U ponudi su danas stvarno široke palete maskara, svaka od njih "specijalizirana" je za neku od funkcija (maskare koje posebno izdužuju trepavice, maskare koje osiguravaju dodatni volumen, maskare koje daju vašim trepavicama određenu boju...).

6. Ruž za usne i/ili sjajilo za usne

Ova dva proizvoda stavljaju naglasak na vaše usne, bez obzira da li ih koristite isključivo u dekorativne svrhe (nanošenje boje na usne) ili da ispravite nedostatke.


domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar