08. 04. 2012.

Smokey eyes

Trend "smokey eyes" ne jenjava, a šminkerka slavnih Šarlot Tilburi objašnjava kako da sami savršeno našminkate oči u pet jednostavnih koraka.


"Zadimljeni" pogled postiže se tamnijom sivom ili braon senkom, a možete eksperimentisati i sa drugim bojama. Uz ovaj izgled, šminku na ostatku lica svedite na minimum, nanesite blago rumenilo i neutralni sjaj za usne, i postićićete glamurozan izgled za nekoliko minuta.

1. Trepavice uvijte posebnom spravicom, i to što bliže korenu. Ovo će ih izviti na spolja, i odmah oku dati otvoreniji izgled.

2. Nanesite osnovnu boju senke od unutrašnje ka spoljašnjoj strani oka. Odaberite kvalitetnu senku, kako se ne bi skupljala u pregibima.

3. Olovkom za oči u nijansi tamnijoj od senke izvucite jaku, ali ne previše debelu liniju duž gornjih i donjih trepavica. Štapićem za uši blago protrljajte liniju, kako biste joj malo ublažili ivice. Za dramatičniji izgled, možete naneti olovku i na unutrašnji rub oka.

4. Oblik zavodljivog "mačjeg" oka postiže se produživanjem linije za nekoliko milimetara na uglu oka. Liniju produžite u smeru ka spolja, sa blagim nagibom na gore.

5. Dovršite izgled sa nekoliko slojeva maskare, a četkicom trepavice povlačite ka spolja, umesto na gore.

(MONDO)

Nema komentara:

Objavi komentar