05. 04. 2012.

Šta je to: liquid lift?

Sve tajne ove, u svetu najpopularnije metode neoperativnog fejsliftinga, otkriva dr Jasmina Lalošević, spec. Evropskog Instituta za naučni antiejdžing u Parizu.

Od trenutka kada je početkom ovoga veka registrovan na američkom tržištu najpoznatiji brend među hijaluronskim filerima Restylane potpuno je zavladao i stao rame uz rame sa do tada u Americi najpopularnijim botoxom. Tretmani hijaluronima postali su apsolutni svetski hit kada je reč o podmlađivanju.
Šta se krije iza termina liquid lift?
Ovim popularnim terminom se u svetu, posebno u Americi, naziva neoperativni lifting lica i vrata. Postiže se primenom prirodnih filera (punjača bora) pre svega hijalurona. Ubacivanjem hijalurona u kožu bore se gube, a koža se dubinski hidrira, jer je hijaluron prirodni polisaharid koji voli vodu. Veoma je važno da je hijaluron koji se koristi što sličniji onom koji naša koža već poseduje. Liquid lift se po potrebi kombinuje sa mezoterapijom i botoxom.
Da li je moguće vratiti mladost?
Oko 70 odsto hijalurona nalazi se u koži, održava njen volumen dajući joj jedar i svež izgled. Starenjem, koža gubi hijaluron i samim tim svoj volumen. Ubrizgavanjem hijalurona se ispravljaju bore, ali se istovremeno i koža podmlađuje prirodnom supstancom, istom onom koju s godinama gubi.
Kada je pravo vreme za liquid lift?
Sa prvim znacima starenja kože i gubitka hijalurona, već posle 30. godine, odnosno 35. godine života, količina hijalurona u koži opada. Kada će se ovaj proces i kako ispoljiti, zavisi i od genetike, načina života i ličnog odnosa prema sebi i svom telu. Smatra se da je ovo idealno vreme za početak terapije, jer u ovim godinama nije potrebno puno hijalurona.
U čemu se sastoji postupak?
Ako govorimo o liquid liftu celog lica i ako uopšte ima potrebe da se radi kompletni lifting kod određenog pacijenta, intervencija se započinje tretiranjem hijaluronom bora srednje regije lica, tzv. nazolabijalnih bora i bora između obrva. Potom sledi predeo oko usana, donja regija lica, zatim jagodice i predeo oko očiju, i na kraju podočnjaci. Bore na čelu se najbolje rešavaju u kombinaciji sa botoxom. Po završenom liftingu, može se pristupiti mezoterapijskim koktelima, shodno potrebama kože. Najčešće je ceo tretman gotov za pola sata. Može se reći da je prilično komforan i za većinu pacijenata bezbolan. Nakon intervencije pacijent može vratiti uobičajenim dnevnim aktivnostima bez ikakvih neželjenih efekata.


Koliko dugo traju efekti?
Trajanje efekata liquid lifta je individualno i umnogome zavisi od godina pacijenta, tipa i stanja kože, kao i od mišićne aktivnosti tretiranog dela lica. Nekome je potreban samo jedan tretman hijaluronom, pa da taj efekat održava povremeno mezoterapijom, a nekada je potrebno nekoliko tretmana da bi se postigao željeni efekat. Ako se na vreme počne i sa pravim protokolom, potrebna je manja količina hijalurona, a efekat se vidi godinama. Kada se jednom postigne željeni rezultat, dovoljno je jednom godišnje doći na osveženje efekta, a za to je potrebno mnogo manje hijalurona. Kvalitetni hijaluron postepeno nestaje ostavljajući kožu zdravom, dubinski hidriranom i svežom. Jednostavno, vraća je nekoliko godina unazad.

Dr spec. Jasmina Lalošević je dugogodišnji internacionalni trener za Restylane u Parizu. Osnivač je edukativnog centra za mezoterapiju u Beogradu, u saradnji sa francuskom laboratorijom Revitacare, vodećom u svetu u oblasti mezoterapije.


izvor:
Lepota i zdravljeNema komentara:

Objavi komentar