21. 04. 2012.

Vaše idealno sjenilo

Sjenila vaš pogled mogu učiniti romantičnim, zagonetnim, seksepilnim, nježnim, sjetnim... Zato ih volimo!Zlatna + boja cimeta

Nanesite sjenilo u kremi boje cimeta ili mesa na vanjski dio kapka, a na sredinu stavite zlatno sjenilo u prahu koje možete lagano nanijeti i ispod donjeg kapka. Zahvaljujući igri svijetla, vaš će pogled svaki put kada trepnete biti neodoljivo sjajan. Kada nanosite sjenilo, morate voditi računa o tome koje je teksture i kakvog su oblika vaše oči. Ako želite da vam oči izgledaju veće, koristite svjetlucava sjenila. U pravilu se mat sjenila koriste za dan, dok su svjetlucava i sjenila u prahu rezervirana za večernje sate. Još ako nanesete malo nježnog bronzera i stavite ruž boje mesa, izgledat ćete kao da ste okupani sunčevim zrakama.

Smeđa + bež

Neutralne tonove poput smeđih i bež koristite danju. Za večer je dovoljno da ih nanesete u jačem sloju i tako pojačate njihovu intenzivnost, a trepavice premažete s dva sloja smeđe maskare. Na kapak najprije u tankom sloju nanesite bež sjenilo, a potom preko njega smeđe nijanse. Želite li da sjenilo bude trajnije, prije nego što ga nanesete na kapke, stavite tanak sloj pudera u prahu. Tako će duže potrajati i neće se preslikavati. Bež, smeđa i siva su nijanse sjenila koje odgovaraju svim bojama očiju, no mogu izgledati “teško” pa treba paziti kako i kada ih nanositi.

Plava + srebrna

Od nježnoplave do blještavo tirkizne ili tamnoplave, ove sezone vašim očima pristaju sve nebeske boje. No, s obzirom na to da su plave nijanse izrazito upadljive, naročito ako ih pojačate srebrnom ili sivom, ne pretjerujte s ostalom šminkom. Puder mora biti lagan i prozračan, rumenilo decentno, a ruž u nježnim tonovima. Bez obzira na to imate li velike, male, okrugle ili spuštene kapke, plave nijanse svima dobro pristaju; samo ih morate pravilno nanijeti. Isto je i s bojom očiju. Imate li svijetle oči i svijetlu put, pogled ćete istaknuti tako što ćete u ugao očiju i unutarnji dio kapka nanijeti malo srebrnog sjenila. Sjenilo uvijek nanosite kistom ili četkicom, jer će tako izgledati puno urednije. Imate li razmaknute oči, naglasite njihov unutarnji ugao. Spuštene kapke kakve ima Katie Holmes, najbolje ćete “podići” tako što ćete tamnije nijanse nanijeti duž oka, prekinuti prije dijela kapka koji je spušten, a obrve iscrtati prema gore. Smatrate li da su vam oči prevelike, nanesite tamniju nijasnu plavog sjenila na čitave kapke, a svjetliju ispod obrva.

Boja lavande + siva

Ovo je romantična kombinacija koja pristaje gotovo svim tipovima kože. Sivo sjenilo nanesite duž linije trepavica i ispod obrva, a ostali dio kapka istaknite bojom lavande, najviše na vanjskom rubu oka, te lagano razmažite prema pregibu (nježnu liniju sive ili boje lavande možete podvući i ispod oka, ali samo ako ste dobro prikrili podočnjake). Ljubičaste nijanse na očima stvaraju dobar kontrast, pa stoga savršeno pristaju zelenim i smeđim očima, no i plavooke ih cure mogu dobro kombinirati. Za koju god se nijansu sjenila odlučite, pripazite da vam obrve budu lijepo oblikovane i počešljane prema gore, jer će vam tako pogled biti otvoreniji.


Izvor: ljepota.ba

Nema komentara:

Objavi komentar