16. 06. 2012.

5 jednostavnih trikova da izgledate mlađe i vitalnije

Godine se gomilaju i samo vas nerviraju i zabrinjavaju. Umesto da se iz očaja „bacate pod nož“, primenite ovih pet saveta kako biste zavarale krštenicu. Izgledaćete barem nekoliko godina mlađe i bićete vitalnije.


Za prikrivanje nedostataka nekada su važniji efektni trikovi, nego hirurška intervencija

KOŽA
Umesto: Sapuna i vode
Probajte: Kreme i losione
Umivanje sapunima, naročito neadekvatnim, isušuje kožu i stari kožu. Lice čistite blagim, hidratantnim losionima, koristiti anti ejdžing kreme sa zaštitnim faktorom i bogate vitaminom C i A. Neka ovo postane praksa već u ranim tridesetim, jer će vam kasnije trebati samo jača i kvalitetnija sredstva da kožu održite bez bora.


ŠMINKA
Umesto: Skrivanja
Probajte: Nanesite svetlost
Gust korektor ispod očiju je najgora stvar koju možete da uradite svom licu. Da biste prikrili „kesice“ i tamne krugove utapkajte malo izrazito svetlog pudera. Izvijte zanosne trepavice, jer one oči čine otvorenijima. Koristite tečni mat puder ili hidratantne tonizirajuće kreme. Za ruž birajte koralne nijanse i malo sjaja.

KOSA
Umesto: Tamne boje
Probajte: Sjajne nijanse
Čak iako ste osedeli ne morate da se farbate. Možete samo da kosu prošarate svetlim pramenovima i to može delovati vrlo efektno. Umesto da kosu mrcvarite teškim farbama i preparatima, brinite o njenoj teksuti, stavljajte pakovanja da bi bila mekana i sjajna. Birajte svetlije nijanse za vašu kosu, a frizura će takođe obrisati nekoliko godina. Ne morate uvek da budete ultimativno moderno ošišani, ali nekoliko pramenova će doneti živost.

ODEĆA
Umesto: Odela
Probajte: Kombinovanje garderobe
Ne nosite crne pantalone, bluzu i kardigan – izgledaćete veoma starije. Izbegavajte i klasična odela. Kombinujte, na primer, bele pantalone, štikle, i slojevitu haljinu. Birajte i krupne, šarene komade nakita, efektan sat. Posvetite se i pedikiru. Crvena boja je dosadna – nanesite ljubičasti, plavi, crni lak na nokte.

TELO
Umesto: Šetnje
Probajte: Hodajte unazad
Svaka rekreacija je dobra i poželjna. Da biste izbegli rutinu i da biste mozak održali vitalnim povremeno hodajte unazad, igrajte košarku, igrajte balet, balansirajte na jednoj nozi zatvorenih očiju. Jednom nedeljno probajte neku novu fizičku aktivnost. Ne zaboravite i da je osmeh sjajan fejslifting preparat, koji daje trenutne rezultate.

{Zena}

Nema komentara:

Objavi komentar