16. 06. 2012.

Kako da garderobom prikrijete nedostatke?

Crno od glave do pete i grudnjaci sa korpama mogu da vas učine vitkijim i prsatijim. Ali najbolji stilisti imaju nešto suptilnije trikove za skrivanje fizičkih nedostataka.
Visoke pete nateraće vas da se ispravite i stegnete stomak


Setite se samo Sofije Loren, žene sa ogromnim kukovima i grudima, koju nikada niko nije čuo da kuka nad svojim problemom. Njen savet glasi: „Seksepil je 50 posto onog što ste dobili rođenjem i 50 posto onog što ljudi misle da ste dobili rođenjem.“
I dok je Sofija dobro znala da delikatnom ogrlicom odvuče pažnju s grudi, mnogi znaju da se upetljaju u nezgrapno kamufliranje. Recimo, dijagonalne linije će vas sigurno učiniti vitkijim, ali suptilne su koliko i transparent „Želim da izgledam tanje“.
Kamufliranje zato mora da bude vešto izvedeno, a evo nekoliko saveta najpoznatijih stilista.

1. ZADNJICA I BEDRA
Ako imate veliku zadnjicu i široka bedra, trebalo bi da nosite odeću sašivenu od kvalitetnih materijala koji u sebi imaju dosta likre.
Patriša Fild, stilistkinja koja je prikrila trudnoću Sare Džesike Parker u „Seksu i gradu“, savetuje da, ako imate problem sa zadnjicom i bedrima, nosite pantalone ili suknje sa viskom strukom. „Povucite struk prema gore i izdužićete telo“, savetuje Patriša.
Zaboravite jednobojno. Stilistkinja Inge Fontejn čiji su klijenti Džulija Roberts, Kameron Dijaz i Žizel Bundhen savetuje da se ne oblačite jednobojno.
„Ako ste kruškoliki, a obučete se od glave do pete u istu boju, oko će da zapazi zadnjicu jer je najšira. Bilo bi bolje da izaberete isprani džins koji je svetliji na sredini nogavica i tamniji pri krajevima“, kaže Inge.
Belo da, ali oprezno. I žene s većom zadnjicom mogu da nose belo, ali treba da zaborave na džepove, posebno one na zadnjici. Ako je potrebno, isecite ih s pantalona.

2. IZRAŽENI KUKOVI
Pantalone s niskim strukom skreću pažnju upravo na kukove. Umesto toga, izaberite klasične pantalone i farmerke.
Stilistkinja Fontejn kaže: „Imam ogromne kukove i zato uvek kupim pantalone broj veće jer se one ne zatežu na kukovima.“
Ako baš volite nizak struk, trebalo bi da nosite široke pantalone.
„Najveća greška koju čine žene širokih kukova jeste pokušaj da stvore ravnu liniju. Pronađu mesto gde su najšire i onda od krojačice traže da im sašiju pantalone tako da nogavice izgledaju ravno. Tako se jedino dobija bezoblična masa“, kaže kreatorka Dona Karan i dodaje: „Umesto toga, predlažem ženstvenu ravnu suknju do kolena koja će istaći struk. Ako imate uzan struk, pokažite ga! Čak i ako, po svom sudu, imate šire kukove, odeća koja prati obline pristaje vam lepše nego vrećaste stvari.“
Stilisti preporučuju i majice kosih ivica s jednom stranom dužom od druge. Oko posmatrača pratiće zanimljivu kosu liniju.
Uz farmerke nosite dužu tuniku i više potpetice.

3. VEĆE GRUDI
Obucite komotnu svilenu bluzu sa V izrezom i zvonastim rukavima - takva kombinacija definitivno sakriva grudi. Pazite da je materijal oko grudi dovoljno širok da slobodno pada.
Nosite zanimljive ogrlice ili crni pulover sa belom kragnom. Bele pantalone odvući će pogled prema dole, a ako ih nosite uz crni pulover, izgledaćete veoma elegantno. Takođe je dobro da nosite suknje s čipkom, živih boja ili uzoraka.

4. MALE GRUDI
Ako imate male grudi, ne morate odmah na plastičnu operaciju. Probajte da otkrijete ramena i pomalo leđa - niko neće primetiti da ste grudi nasledile od tate.

5. STOMAK
Kada je izmišljeno odelo, bilo je namenjeno isključivo muškarcima, i to onima koji su imali problem sa stomačićem. Iskoristite to. Ako imate isti problem, nosite komotne sakoe. Visoke pete nateraće vas da se ispravite i stegnete stomak.

6. DEBLJE RUKE
Tričetvrt rukavi su kao stvoreni za žene koje imaju jače nadlaktice. Izbegavajte široke trake koje zaokružuju ramena jer samo naglašavaju gornji deo ruke. Dona Karan veruje da je najbolji izbor ženstvena svilena haljina koja prati obline, posebno ako je tkanina izvezena lepim detaljima.


{Zena}

Nema komentara:

Objavi komentar