16. 06. 2012.

Kako iskoristiti stvari koje već imate?

Tko još ne vodi računa o tome koliko troši ovih dana?! Čini se kao da svi pokušavaju da razvući novac koji imaju.

I vi možete uštedjeti na nekim proizvodima za ljepotu. Ukoliko imate nešto od navedenog, podignite ruku : pegla za kosu, sjajilo za usne, gumica za kosu, maska za lice, sušilo za kosu. To sigurno imate svi. Umjesto kupujete nove proizvode, evo kako da uštedite nešto novca.


1. Ako imate...peglu za kosu : obično je koristite za ravnanje kose, ali možete napraviti i kovrdže i to tako što ćete stegnuti oko pegle tanke pramenove kose, okrenuti jednom i povući prema dole do krajeva. Nastavite tako i dalje sa tankim pramenovima, sve dok ne dobijete finu, valovitu kosu.

2. Ako imate...sjajilo za usne : koristite ga na usnama koje pućite, ali možete ga koristiti i kao podlogu na kapcima, tako da sjenila traju duže. Koristite providno sjajilo za usne i učinite da vaša sjenila traju više sati.

3. Ako imate...gumice za kosu : Napravite super moderan konjski rep ili ih koristite da organizujete svoju torbicu za make-up. Grupišite sjajila, olovke i rumenila. Nema više preturanja po „crnoj rupi“ (poznatijoj kao vaša torbica)

4.Ako imate...masku za lice : koristite je i za lice, ali također i za stopala. Vaša stopla trebaju vrijeme za opuštanje nakon nošenja visokih platformi i potpetica.

5.Ako imate...sušilo za kosu : možete ga koristiti za kućno feniranje ili pak da razmekšate svoju olovku za oči (kreon) koju ćete moći koristiti kao sjenilo da dobijete odličan mokey eyes.

Šta ćete uraditi sa ušteđenim novcem, koji ste dobili iskoristivši stvari koje imate na više načina, to je do vas – bilo da se radi o kupovini nekih super hlača, ili pak o kupovini nekih ljetnih „poslastica“ za kojima ste žudjeli.
domaci.de 

Nema komentara:

Objavi komentar