16. 06. 2012.

Savršena šminka za oči

EFEKAT SENKI ZA OČI
Oči su najatraktivniji deo lica. Pravi efekat ćete postići ukoliko ih osenčite senkama harmoničnih boja.

Ukoliko želite da izgledate glamurozno, odaberite senke za oči u više boja. Takođe možete postići fenomenalan blistav izgled ako se odlučite za paletu svetlucavih boja.
Da biste oči uspeli da našminkate atraktivno i dobro, najpre treba da naučite koje boje najbolje pristaju vašim očima i koje se uklapaju s vašim tenom.Ako ste svetle puti, za vas su pogodne senke gotovo svih boja. Karamel, zlatne i narandžaste nijanse vam idealno pristaju. Ukoliko imate srednji ten, niti presvetao, niti pretaman, koristite boju karamela, sivu ili lila nijanse. Tamnijem tenu pristaju senke svih boja, pa čak i onih tamnijih.Nije, međutim, dovoljno da izaberete pravu boju, već je veoma važno i da znate kako da našminkate oči, tj. na koji način da nanesete senku.Oko treba da senčite ili različitim nijansama jedne boje, od svetlije do tamnije, ili dvema različitim bojama.Tamniju senku treba da nanesete tik do linije trepavica, i to u smeru od unutrašnje strane oka ka spoljašnjoj. Najtamnijom nijansom malo produžite liniju spoljne ivice oka kako bi vam pogled bio što prodorniji.Ukoliko preferirate prirodan izgled, izaberite senke svetlijih nijansi. I u tom slučaju treba da koristite senku jer je poenta da se našminkate kao da nemate šminku, a da vam lice prosto sine. Za ovakav tip šminke najbolje su senke svetloružičaste ili kajsija nijanse, koje daju prirodan ali svež izgled.Ukoliko vam se nakon senčenja kapaka senka razmazuje ili se nakuplja na određenim mestima, koristite one koje imaju pigmente intenzivnih boja ili sedefaste pigmente.

ŠMINKANJE PREMA BOJI OČIJUU očima se očitavaju sva naša osećanja i one su najbitnije u komunikaciji s ljudima. Oči su i tajno oružje žena, naročito onda kada žele da ostave utisak, zbog čega treba da ih ističemo na najbolji način. Prvi i osnovni korak jeste da odaberemo najbolju boju kako ne bismo sakrili njihovu lepotu pogrešnim nijansama ili prejakom šminkom.
ZA ŽENE S PLAVIM OČIMA Lepotu plavih očiju najbolje ćete istaći narandžastom senkom. U tom slučaju oblik očiju možete definisati braon olovkom za oči. Najprikladnije nijanse za plave oči jesu one boje korala. Njima osenčite kapke, a za efekat prodornog pogleda istaknite samo donju liniju kapaka. Tamnosive nijanse plavim očima daju tajnovit izgled.
ZA ŽENE SA ZELENIM OČIMA Ako imate zelene oči, koristite crvenkaste senke kako biste naglasili pogled. Rozikaste nijanse ili one boje lavande najbolje su za zelene oči. Istaći ćete ih i ako kapke osenčite žućkastom svetlobakarnom nijansom ili pak povučete tanju liniju duž donje linije kapaka.
ZA ŽENE SA SMEĐIM OČIMA Najefikasniji način da smeđim očima date atraktivan pogled jeste da koristite senke plave boje. Ukoliko odaberete sjajkastu plavu, uz nju dobro idu tamnobraon ajlajner i svetloplava senka u kombinaciji. Ako želite prirodan izgled, odaberite senku u žutomrkoj ili braon nijansi.
ZA ŽENE S OČIMA BOJE LEŠNIKA Smeđe nijanse najpogodnije su za naglašavanje očiju boje lešnika, tačnije njihove prirodne lepote. Ukoliko ih osenčite različitim nijansama braon boje, postići ćete neverovatan izgled.

Nema komentara:

Objavi komentar